Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Neviđene mjere sigurnosti prije povratka 'vatrenih' na Poljud

None Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Zadnji je put hrvatska nogometna reprezentacija igrala U Splitu prije četiri godine i to na praznom Poljudu. Tad je na terenu bila iscrtana svastika, a policija radi sve kako se na povratku 'vatrenih' u Split ne dogodi slično

Dva dana prije utakmice splitska policija u centru grada legitimira prolaznike koji im se čine sumnjivima, prenosi Dalmatinski portal. Nakon 2011. i utakmice protiv Gruzije koju su na Poljudu mogli pratiti i navijači, čak osam godina 'splitska ljepotica' nije ugostila hrvatsku izabranu vrstu.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nakon osam godina i to će se dogoditi jer će Hrvatska ugostiti Mađarsku na prepunom stadionu. Da se ne ponovi 'afera svastika' ili nešto tome slično. Policije ima više nego ikad. a pretpostavlja se kako će na sam dan utakmice u Splitu biti oko 1500 policajaca što je više od onoga kad je u Zagrebu gostovala Engleska, tad ih je bilo oko 1400. Ipak, 'najsigurnija' utakmica bila je ona između Hrvatske i Srbije koju je osiguravalo oko 2500 policajaca.

Zbog odnosa Torcide i HNS-a oprez je još veći, postoji strah kako bi navijačka skupina splitskog Hajduka mogla napraviti svojevrsnu sabotažu, ali sve je to u sferi nagađanja. Bilo kako bilo, opreza nikad dosta te će u Splitu osim navijačkog biti i policijsko opsadno stanje. Spremne su i 'antidron' puške, kao i policijski helikopter koji će kružiti nad Splitom.

Hajduk Osijek | Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Utakmica je na rasporedu u četvrtak, 10. listopada, s početkom u 20 sati i 45 minuta, a do onda će sve biti pod budnim okom policije.

Komentari (130)
  • ono kad te u tvojoj zemlji moraju štitit od tvog naroda, a viceprvak si svijeta

    8. 10. 2019,   22:13
  • Žalosno je to. Što nas dijele na sjever,jug,istok,zapad. Što to smo u mnogim stvarima podjeljeni pa tako i oko nogometne reprezentacije. Negdje ju vole a negdje su nažalost protiv nje iz razno raznih razloga.

    8. 10. 2019,   22:14
  • Ako je tako kako kazete cemu uopce da igraju tamo! Atmosfera je nabrijana, sve puno policije, osjeca se napetost u zraku, i nije to to! Nema potrebe igrat u takvim okolnostima.

    8. 10. 2019,   22:13