Obavijesti

Sport

Komentari 75

'Ni 5 pobjeda Lokomotive ne bi me uvjerilo da ovo ima smisla'

'Ni 5 pobjeda Lokomotive ne bi me uvjerilo da ovo ima smisla'
1

Onakve pogreške Dinamovih igrača na Rujevici nisam nikad vidio. Onda je došla Lokomotiva, ta individualna kvaliteta plavih očito više nije dovoljna ni za HNL, rekao je Stipe Pletikosa

VIDEO

Dinamo je nakon poraza od Lokomotive, što mu je bio treći u zadnje četiri utakmice, ostao bez trenera. Cvitanovića je naslijedio Jurčević, a ludo kolo HNL-a, jedno od najzanimljivijih unazad 10 godina, prokomentirali su Stipe Pletikosa i Mateo Beusan.

- Ni pet pobjeda Lokomotive ne bi me moglo uvjeriti da odnos Dinama i Lokomotive ima smisla. Jer kad jedna momčad protiv druge od mogućih 78 osvoji 76 bodova, kad ima skoro 200 prelazaka iz jedne momčadi u drugu, onda me žalosti što moramo razgovarati o takvim stvarima rekao je Pletikosa u u HRT-ovoj emisiji Stadion.

I ovo se dogodilo! Lokomotiva pregazila Dinamo u Zagrebu...
I ovo se dogodilo! Lokomotiva pregazila Dinamo u Zagrebu...

Naravno, Stipe je pričao o utakmici Dinama i Lokomotive, koja je slavila 4-1. 

- Dinamo se previše oslanjao na individualnu kvalitetu, vidjeli smo da to u Europi nije dovoljno, sad to više nije dovoljno ni u ligi. Onaj poraz s Rujevice, nikad nisam vidio takve individualne pogreške Dinamovih igrača. Rijeka je samo uzela ponuđeno. Nešto se s njima događalo na psihološkom planu - dodao je Pletikosa.

Lokomotiva je imala dva penala protiv Dinama, oba su bila čista, prvi nakon prekršaja Benkovića, a drugi nakon neopreznog starta Rrahmanija.  Beusan je analizirao samo drugi, prvi je bio toliko čist da analiza nije bila potrebna.

- Nije mi jasno da netko kaže da je ovo dvojbena situacija. Potpuno ispravna odluka suca i penal za Lokomotivu. Rrahmani je i ranije povlačio Majstorovića, a onda je ovako nesmotreno startao na njega - rekao je Mateo Beusan.

No sudac je pogriješio u prošlom kolu, na Dinamovu štetu protiv Rijeke ne Rujevici.

Plavi su izgubili 4-1, a sudac je propustio svirati penal Punčeca na Gavranoviću.

- To je pogreška suca, bio je to penal za Dinamo - rekao je Beusan.

Barić: Ne mijenjajte trenere k'o čarape, Jurčević zna što radi...
Barić: Ne mijenjajte trenere k'o čarape, Jurčević zna što radi...

U plave odaje je nakon Lokomotive stigao Nikola Jurčević.

- Žao mi je kad vidim da se toliko često mijenjaju treneri. Poznajem Cvitanovića, pošten je radnik, ali mislim da je preskočio nekoliko stepenica u karijeri i da mu je sve ovo došlo prebrzo. Jurčević je uvijek imao ambiciju biti prvi trener, ovo mu je odlična šansa. Ima prednost i može podići momčad psihološki - rekao je Pletikosa.

Sudac je ispravno pustio igru do 96. minute

Hajduk je u jednoj od naj završnica u povijesti HNL-a pobijedio Istru 3 -2 u 96. minuti utakmice, a zabio je golman Karlo Letica.

- Ovo je stvarno posebna situacija. Karlo je sve ovo zaslužio i mislim da se dobro nosi sa svom tom pažnjom. Vjerujem kako je interes Reala ozbiljan i tužan sam što ga struka Hajduka nije ranije prepoznala - rekao je Pletikosa.

Livakoviću, koji je treći golman reprezentacije, ovo je već treća utakmica da nije na nivou na kakvom smo ga navikli gledati. Letica jako brzo navire i izaziva Livakovića na poziciji trećeg golmana, Dinamov golman morat će reagirati vrlo brzo da obrani tu poziciju - smatra Pletikosa.

Pogledajte taj nevjerojatan gol kojim je Letica srušio Istru...
Pogledajte taj nevjerojatan gol kojim je Letica srušio Istru...

Bilo je dosta komentara o sudačkoj nadoknadi, koja je bila četiri minute, ali Letica je zabio u 96. minuti. No pred kraj 93. minute, igrač Istre radi prekršaj i dobiva drugi žuti karton. Sudac je ispravno pustio akciju do kraja.

- Kad kažemo četiri minute nadoknade, to je minimalno četiri, može biti 4.10 sekundi, 4.20, 4.50... Po naputku Uefe, svaki izravan slobodan udarac ili korner mora se izvesti u nadoknadi i sve dok lopta ne napusti granice terena ili 16 metara, sudac mora pustiti igru. Ovdje lopta nije izašla iz šesnaesterca - rekao je Mateo Beusan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju
Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu