Obavijesti

Sport

Komentari 13

Ni Furija im ne može ništa: Hrvati odjurili u osminu finala!

Ni Furija im ne može ništa: Hrvati odjurili u osminu finala!
1

Rezultatski smo odigrali najslabiju utakmicu turniru, a opet dobili bez drame, što puno govori. Međutim, nešto je bilo i do Španjolaca koji su u Hrvatskoj lani na Euru završili peti, prvi do nas

VIDEO

Stopostotni idemo u osminu finala Svjetskog prvenstva. Pet utakmica, pet čistih pobjeda. Za kraj grupne faze odradili smo i Španjolsku (26-22), dosad neporaženu poput nas, ali s daleko neuvjerljivijim dojmom nego su ga u Skoplju ostavili hrvatski 19-godišnjaci. No sve to može u lagani zaborav jer preksutra kreće ono pravo. U srijedu nas čekaju Mađari, četvrti u skupini B, moglo je i nešto zahvalnije, ali brinuti se trebaju naši sjeverni susjedi. Definitivno im neće biti drago sresti nas odmah u osmini finala.

Rezultatski smo odigrali najslabiju utakmicu turniru, a opet dobili bez drame, što puno govori. Međutim, nešto je bilo i do Španjolaca koji su u Hrvatskoj lani na Euru završili peti, prvi do nas. Dakle, ozbiljni su. Poveli su, pa smo ih sedam minuta držali bez gola, tj., obrana 3-2-1 u kojoj je Maraš bio nešto povučeniji prema opasnom Izquierdu nego Čakarić prema ljevaku Goniju. Pribetić je bio lagan u napadu, pa sad već standardno svoje mjesto oko polovice poluvremena prepustio Načinoviću s kojim smo se spustili u 6-0.

Filipović unio živost

Rukavina nam je donio potrebnu dimenziju više u napadu, što su mu god spremili protivnici, naš je čupko imao rješenje za sve. No bio je preusamljen da bismo se odvojili, ali s obzirom da smo imali više problema s protivničkom obranom nego dosad jer bila je na trenutke poludivlja, bilo je dobro što smo uopće održavali prednost s dva do tri gola.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Snimili su nas ponešto Španjolci zatvorivši nam kontru brzim vraćanjem nazad, Mileta je zabijao samo iz sedmerca, što je isto bilo OK, ali je od drugog dijela šansu da nešto promijeni dobio Sinčić. Ključ je bio u nedostatku živosti i agresivnosti u obrani kakvu smo imali, tu je plus donio Filipović, pa se odmah osjetilo i na rezultatskom plusu (18-13) iako su mađarski suci (sudili utakmicu koja odlučuje o protivniku Mađarske?) Pribetića isključili iz igre na dvije minute samo zato što se jedan od Španjolaca - poskliznuo.

No nije nas omelo, Martinović je nadomještao Maraša, više obrambeno, Sinčić te željene kontre kada je Španjolska imala loptu za -2, pa ih onda još ukopao Lučin obranom sedmerca. Digli su se ipak pred kraj, smanjili na 20-22 u 57. minuti, ali potom ih je Načinović posve smirio. I suci s isključenjem. Nas nije trebalo, mi smo bili mirni.

Nema kalkulacija

- Mislim  da smo odigrali četiri i pol jako dobre utakmice. Malo opuštanje imali smo prvo poluvrijeme sa Saudijskom Arabijom. Danas smo konačno imali jednu "šarf" utakmicu u kojoj se gotovo igralo gol za gol. Dobro je da su i to osjetili. Obrana nas je izvukla jer je bila odlična. Španjolci su igrali neobičnu obranu 3-3, a na to se nije lako naviknuti na dva treninga. Ali dobili smo i to je najvažnije.
Prave stvari tek sada počinju. Mogli smo i izgubiti pa ići u lakši dio ždrijeba. Ali ja nisam taj čovjek. Kalkulacije se uvijek prije ili kasnije obiju o glavu. Ako želimo do velikog rezultata, moramo pobjeđivati sve redom. To je naš moto - komentirao je izbornik Siniša Markota.

- S Mađarskom smo igrali nedavno. Tada smo igrali obranu 6-0. Sada će ima biti malo teže s ovih naših 3-2-1. Oni također igraju 6-0, s tim da "dvojka" i "petica" izlaze dosta duboko, pa ćemo to nastojati iskoristiti na pravi način jer imamo i igru i igrače za to. Sada je najvažniji odmor.

Svjetsko prvenstvo, skupina A, 5. kolo:

Hrvatska - Španjolska 26-22 (13-11)

Hrvatska: Purić (5 obrana), Lučin (1 obrana); Vrbić 2, Čakarić, Mileta 4, Sinčić 1, Pribetić 3, Načinović 4, Koler, Ivanković 2, Filipović 1, Šimić, Rukavina 5, Sirotić 2, Maraš 1, Martinović  1

Španjolska: Rodriguez (8 obrana), Perez; Goni, Martin 4, Basualdo, Roca 2, Diaz 4, Garcia, Preciado 2, Izquierdo 4, Palomino, Mosquera 2, Fernandez, Aguilellla 3, Ala, Martinez 1

Sedmerci: Hrvatska 4/4, Španjolska 1/3

Isključenja: Hrvatska 10 minuta, Španjolska 4 minute

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu