Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ni ‘vatreni’ ni navijači u Splitu ne zaslužuju neke ultimatume

HNS-ov poziv i Hajdukov dolazak u Zagreb jedini su logičan i prihvatljiv potez. Kao što je jedino logično da Hrvatska ugosti Mađare na Poljudu. Na radost desetina tisuća navijača koji su na Rivi dočekali 'vatrene'

Sastanak je održan na moju inicijativu. Razgovarali smo kako izgraditi narušeno povjerenje, o reformama, za koje i oni kažu da su u tijeku i koje podržavaju, kao i o domaćinstvu utakmice s Mađarskom na Poljudu. Prezadovoljan sam sastankom.

Pun je hvale HNS-ov izvršni direktor Marijan Kustić, koji je dodao:

- Samo se dijalogom može uspostaviti dobar odnos, a ja ionako oduvijek tvrdim da reprezentacija mora igrati po cijeloj Hrvatskoj.

Dolazak tročlane splitske delegacije (Marin Brbić, Benjamin Perasović i Andro Krstulović Opara) u HNS imao je glasan odjek. Pozitivan među svim istinskim nogometnim navijačima. Je li ga inicirala politika, Kustić, Zlatko Dalić... posve je nebitno. Kao i to zašto na njemu nije bio Davor Šuker i bi li Hajduk došao da je poziv došao od predsjednika. Jedino je bitno da ponajveći hrvatski klub i njegov matični savez napokon komuniciraju i da Split prihvati hrvatsku reprezentaciju na našem najljepšem stadionu. Na oduševljenje desetaka tisuća navijača koji su onako zdušno i sa suzama ponosa dočekali “vatrene” na Rivi nakon ruske bajke.

Da, ima stvari u kojima će se uvijek razilaziti, grijehova iz prošlosti koji će žuljati, ali ništa od toga ne smije biti prepreka da Poljud pripremi svjetskim doprvacima doček, ambijent i atmosferu kakvu zaslužuju. I tu nema figa u džepu ni ultimatuma. Niti reprezentacija smije biti talac bilo kakvih zahtjeva s bilo koje strane. Dalić i njegova ekipa to nisu zaslužili, kao ni navijači u Splitu.

Angažman stranog povjerenika za suđenje u HNL-u ili ne, ponovno osnivanje Udruge prvoligaša ili izrada nogometne strategije - što su neki od Hajdukovih zahtjeva prema HNS-u - razumni su zahtjevi, ali doista nemaju nikakve veze s dolaskom “vatrenih” u Split!

Zato je HNS-ov poziv i Hajdukov dolazak u Zagreb jedini logičan i prihvatljiv potez. Kao što je jedino logično da Hrvatska ugosti Mađare na Poljudu u listopadu. Prvi put pred gledateljima u Splitu nakon poraza od Švicarske 4-2 još 2012. godine.

Komentari (19)
  • 99% navijaca Hajduka podrzava reprezentaciju ali nazalost onih 1% vlada Torcidom i klubom a oni su Gazde i svoju nesposobnost pravdali su Hns-om,Mamicem,legendama Hajduka,reprezentacijom.... !!!

    1. 5. 2019,   23:30
  • Stvarno "hajdučki" potez uprave...Splićani sada imaju obući kockasto i biti tiho. Haha, kakav kraj, tko je to mogao očekivati :D

    1. 5. 2019,   20:57
  • tesko je voditi dijalog sa koruptnom i na zatvor osudenom bandom iz HNSa-Dinama.

    1. 5. 2019,   20:31