Obavijesti

Sport

Komentari 5

Ni zlostavljanje ni droga je nisu zaustavili: Biles ušla u povijest

Ni zlostavljanje ni droga je nisu zaustavili: Biles ušla u povijest
1

Simone Biles (22) je ispisala povijest ženske gimnastike na prvenstvu SAD-a gdje se po šesti put okitila titulom najbolje. Prva je sportašica u povijesti koja je uspješno izvela nevjerojatno zahtjevan 'triple-double'

VIDEO

Najbolja gimnastičarka svih vremena Simone Biles (22) u nedjelju navečer je ispisala povijest. Postala je prva gimnastičarka u povijesti koja je uspješno izvela trostruko izvijanje i dvostruki okret, odnosno 'triple-double'.

Nevjerojatan potez izvela je na kraju svoje impresivne rutine gdje je osvojila svoj šesti naslov prvakinje Sjedinjenih Američkih Država, te ujedno postala i prva gimnastičarka nakon gotovo 70 godina s toliko naslova. Najimpresivnije od svega je što joj taj potez nije značio apsolutno ništa za potvrdu naslova jer je imala uvjerljivu prednost ispred konkurencije. Simone je jednostavno željela testirati svoje granice i mogućnosti.

Heroina kojoj je majka bila ovisnica, a liječnik je zlostavljao

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Amerikanka u svom vlasništvu drži četiri olimpijska i 14 svjetskih zlata i prava je sportska heroina. Pogotovo ako znamo što je sve pretrpjela u životu. Kada je imala šest godina posvojili su ju i odgojili djed i baka jer mama joj je bila alkoholičarka i ovisnica o drogama. Ostavila je iza sebe i traume seksualnog zlostavljanja liječnika američke reprezentacije Larryja Nassara.

Početkom godine u jednom je velikom intervjuu otkrila s kolikim svakodnevnim bolovima se nosi i koliko je odricanja potrebno da bi bila najbolja.

- Godinama slušam da sam pojam gracioznosti, a od trena u kojem ujutro otvorim oči pa dok ne zaspim živim s bolovima. Ne mogu u miru ležati bez da me nešto boli. Meni su 22 godine, ali moje tijelo ima između 30 i 40 godina. S prijateljima se stalno šalim da ću do tridesete vjerojatno biti u invalidskim kolicima. To mi nije čudno. Jednostavno sam navikla živjeti s tim. Jedino što bi meni bilo čudno je ako bi me odjednom prestalo boljeti - ispričala je Simone pa napravila kratki pregled svojih ozljeda:

- Gležanj potrgan dva-tri puta, polomljena rebra, nožni palac zdrobljen u pet dijelova na zadnjoj Olimpijadi, a do toga nisam bila ni svjesna. O svim ozljedama ramena neću ni pričati. Ako cijeli život skačete najviše što možete gravitacija vam se u jednom trenutku nasmije i kaže 'Neće ići'. Pa kosti, zglobovi i mišići počnu pucati. Najteži bolovi? Prošle godine me mučio bubrežni kamenac u Dohi. Doslovno sam puzala po podu jer nisam mogla hodati od bolova... Osvojila sam zlato idući dan, a bijesni izraz lica koji su svi primijetili imala sam jer vježbu nisam izvela onako kako sam htjela. Lijekovi protiv bolova? Ma ni slučajno. Pa da padnem na doping-kontroli!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem