Obavijesti

Sport

Komentari 53

'Ajmo iskreno, Said neće igrati, ničiji ego nije ispred Hajduka!

'Ajmo iskreno, Said neće igrati, ničiji ego nije ispred Hajduka!
5

U Osijeku sam dozivao igrače kako bih nešto ispravio kod njih, kao da vodim B momčad na utakmici bez publike, ali me nisu čuli. Tek na poluvremenu sam im mogao reći što zapravo hoću, kaže Oreščanin

VIDEO

Vjerojatno svaki trener koji preuzme Hajduk zauvijek pamti prvi trenutak kad je sjeo na domaću klupu na Poljudu. No za Sinišu Oreščanina debi na Poljudu protiv Istre, bit će debi bez gledatelja. Bez onog pravog gušta... I bez Saida, koji do daljnjega neće konkurirati za momčad. 

- Naravno da mi je žao što je tako, ali dobro je da je ovo zadnja utakmica bez gledatelja, pokušat ćemo napraviti da to što manje utječe na nas i igrače. Znamo što trebamo, i moramo ići dalje. A što se tiče Saida, znao sam da će to biti tema press konferencije. Mislim da je vrijeme da svi počnemo razgovarati na iskren način. Ničiji ego ne smije biti ispred ovoga kluba, ovaj klub je prevelik. Cilj nam je izgraditi nešto, prije svega momčadski duh, i ničiji ego ne smije biti ispred toga. Niti moj, niti ičiji drugi.

Znači li to da Said nije spreman, ili da ga ne koristite jer niste zadovoljni njegovom formom?

- Nije u pitanju samo fizička sprema, mislim da sam u prethodnom odgovoru bio dovoljno jasan.

Znači li to da Said neće biti u kadru za ovu utakmicu?

- Neće. 

Ostali? Tko može, tko ne može?

- Imamo još jedan trening, još moramo iskomunicirati s liječnicima i vidjeti kako će proći taj trening. 

U Osijeku ste ostavili dojam kakav ste i najavljivali, da ćete dominirati jednim dijelom utakmice. Jeste li zadovoljni?

- Znali smo da će Osijek na refule biti goropadan, primili smo golove na način na koji smo ih primili. Premalo smo tu i ne pozivamo se na sreću, ali falilo nam je malo sreće. Veseli me reakcija igrača, ušli su pozitivni u drugo poluvrijeme, njihov govor tijela mi je pokazao kako vjeruju da to nije gotova utakmica. Moramo se nasloniti na to drugo poluvrijeme i nastaviti dalje.

NK Osijek - HNK Hajduk

Je li Istra pravi protivnik za liječenje osječkih rana?

- Nikada ne podcjenjujem protivnika, pogotovo ne Istru koja je na gostovanjima osvojila 10, a kući svega dva boda. Pokušavamo se pripremiti i odradit dobru utakmicu jer nam je to treća utakmica u sedam dana. Osjetio sam pozitivu u svlačionici i želju igrača da što prije izađu na teren.

Hoćete li uvesti još mladih igrača na teren?

- Uvijek je bilo mladih u kadru i bit će ih, ali dajte mi još jedan dan da odlučim, možda još jedan uđe u kadar. Tri su utakmice u tjedan dana, možda u tim rotacijama malo i ispaštaju mladi igrači jer je to za njih veliki napor, ali oni će se izboriti za mjesto u momčadi.

Kakav je status Hamze i Tudora?

- Još su tri kola, sa sportskim direktorom ću sva ta pitanja rješavati u pazi, a Hamza i Tudor će biti u kadru za sutrašnju utakmicu.

Puno trenera Hajduka je palo zbog toga što nije moglo kontrolirati svlačionicu. Može li se iz svega ovoga iščitati ono što će se događati na zimu, jesu li ovi igrači koji ne igraju na odlasku? 

- Ne znam na koga mislite, ali ne. Tu smo tek deset dana, uhvatit ćemo se individualnih razgovora, pokušavamo u najbržem roku doći do šire slike što je bilo prije i implementirati našu ideju. Svi imaju šansu pokazati se kroz rad i trening. Trening je dobar, radna etika je dobra, apsolutno nemamo prigovora na to. Smatram i da se to i vidi.

Kako vidite Caktaševu igru?

- Mi smo kao stožer o Miji imali jako dobro mišljenje, i igrački i s ljudske strane. Potreban mu je mir, kroz razgovore ćemo mu to i davati, kako bi što prije do izražaja došle njegove kvalitete, on može biti vrlo važan kotačić ove momčadi. 

Hoće li braniti Ljubić ili Blažević?

- Ljubić je dobio nezgodan udarac, koji je utjecao na stvari koje su se kasnije događale. Trenirao je normalno...

Niste komentirali činjenicu da je igrač Osijeka koji je ozlijedio Ljubića prošao nekažnjeno, kao i prije par mjeseci kad je gotovo na identičan način, grubim startom ozlijeđen Duka. Dojam je da to nije slučajno?

- Nemam naviku komentirati suđenje, naravno, neću reći da neću nikad, jer nikad ne reci nikad. Slažem se da imamo ta iskustva od Duke, ali generalno, suđenje je po meni bilo ok.

Mladi Bradarić je pokazao dozu pozitivne drskosti kad je uzvratio protivniku na pokušaj provokacije i udaranja. Kako ste to vidjeli?

- Slažem se da je pokazao dobar gard, ali na sve to bih želio dodati da bih volio vidjeti kontroliranu agresiju. Nadam se da ga to nije poremetilo za nastavak utakmice. 

Pula: Istra 1961 i HNK Gorica sastali se u 6. kolu HT Prve lige

Koje su dobre i loše strane Istre?

- Istra mi se iskreno sviđala i ranije, vidio sam nekakav smisao i cilj kod bivšeg trenera, ali nisam stigao upoznati novoga. Oni će sigurno doći u defenzivnom bloku i pokušati nešto ušićariti iz kontri i polukontri. 

S tim su se problemom desetljećima susretali svi treneri Hajduka, protivnik parkira pun autobus pred kazneni prostor i igra na kontre i polukontre. Kako razbiti bunker?

- Naš trenerski DNK u stožeru je faza napada, tu ćemo napraviti pomak prema naprijed, nadam se da ćete to vidjeti već sutra...

Kako vas prate igrači?

- Nisu treneri bogovi, i mi griješimo, vide pogreške i u hodu ih pokušavamo  ispraviti. U Osijeku sam se uhvatio da pokušavam dozvati igrače kako bih nešto ispravio kod njih, kao da vodim B momčad na utakmici bez publike. A oni me ne čuju. Tek u poluvremenu sam im uspio iskomunicirati što želim da mijenjaju. Zato je bitno da se ta adaptacija igrača na naše ideje provede što prije. 

Koliko će Istri nedostajati Bosančić?

- Imao sam malu priliku s njim surađivati, kad se spuštao iz A u B momčad. Jednom sam i ja bio kriv što je došlo do nesporazuma. O njemu imam dobro miljenje i želim mu sve najbolje u karijeri...

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom