Obavijesti

Sport

Komentari 40

Nije Bjelica od jučer: Bišćanu nije dvaput prošla ista fora...

Nije Bjelica od jučer: Bišćanu nije dvaput prošla ista fora...
11

Dinamo je osvojio Superkup u tvrdoj, ali zanimljivoj utakmici. 'Podgrijanu juhu' Igora Bišćana ovaj put nije pojeo Nenad Bjelica koji je taktički nadmudrio svog kolegu. Posebno se svidio Kadzior, gubitnik je Majer

VIDEO

Nogometaši Dinama pobijedili su Rijeku 1-0 golom Amera Gojaka i na najbolji mogući način otvorili novu sezonu. Ili zaključili prošlu, kako vam je draže.

Već pri pogledu na početne jedanaestorke bilo je jasno s kakvom je idejom Rijeka došla u Zagreb. Trener kvarnerske momčadi Igor Bišćan postavio je iza tri stopera, učvrstio je sredinu korektorom Lukom Capanom, a na bokove postavio Raspopovića i Tomečaka koji je zaigrao na 'kontra strani'.

Bišćan podbacio s taktikom

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nije to loše izgledalo, ali bilo je premalo za napraviti nešto ozbiljnije protiv Dinama. Nije Nenad Bjelica od jučer, teško ga je dvaput pobijediti istim receptom. Bišćanova 'podgrijana juha' svakako nije nešto što će naići na odobravanje žestokih navijača Rijeke.

Nije to bila utakmica u kojoj se umiralo u ljepoti, više je to sličilo na neki derbi sa sredine tablice talijanske lige. Noge su bile teške od priprema, a igrači Rijeke unatoč nešto izraženijoj dozi agresije nisu mogli ozbiljnije ugroziti gol Dominika Livakovića. 

Dinamo je čak i u krnjem sastavu imao potpunu dominaciju u sredini terena, a što će tek biti u nastavku sezone kada se vrate Moro, Šunjić, Olmo i kompanija... Ogroman korak naprijed u odnosu na prošlu polusezonu kod Dinama napravili su spomenuti Gojak i poljski reprezentativac Damian Kadzior. Nije tajna da je upravo njih Nenad Bjelica potkraj prošle sezone prozvao i rekao kako mu nije jasno zašto su toliko pali u formi.

Očito je to pozitivno djelovalo na dvojac koji se probudio. Kadzior je na pripremama utrpao tri komada, još nekoliko ih namjestio, a Bjelica ga je protiv Rijeke postavio na poziciju polušpice i ovaj uopće nije loše odigrao, poslao je par korisnih lopti prema naprijed, mijenjao je stranu kao od šale, a iako je inače nešto sporiji igrač, Riječani ga nisu pritiskali i to je najveći propust Bišćanovih trupa.

Gubitnik Majer, dobitnik Gojak

Imali smo dojam kao da je igračima za ovo natjecanje nedostajalo motivacije, ali u trenerima je definitivno postojao žar. Nenad Bjelica htio se revanširati kolegi Bišćanu za izgubljeno finale Kupa na Aldo Drosini, ali i za negativan omjer protiv njega. Naime, prije ove utakmice Bišćan je vodio 2-1 u pobjedama protiv Bjelice, a sada je to trener Dinama izjednačio i, može se reći, odnio taktičku pobjedu.

Najveći gubitnik ove utakmice zasigurno je Lovro Majer. Vidljivo je da je željan igre i dokazivanja, i sebi i treneru. Koštalo ga je to crvenog kartona i time si je 'zabio autogol' za nastavak sezone.

Obje momčadi mislima su već na prvom ligaškom kolu koje se igra već idući tjedan, a tu su i europske zadaće. Sudeći po prikazanom, Dinamo se ne mora bojati niti gruzijskog Saburtala, a ni moldavskog Šerifa.

Ne treba očajavati niti Rijeka kojoj će se uskoro na poziciju lijevog bočnog vratiti Petar Mamić pa će Ivan Tomečak opet ordinirati po svojoj prirodnoj desnoj strani. Nedovoljno spremni u momčadi Rijeke još su oporavljenik Domagoj Pavičić i nestašni Robert Murić, a upravo tu treba tražiti izostanak kreacije protiv Dinama u finalu Superkupa.koji se nakon pet godina vraća u maksimirske vitrine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Jasna poruka Daliću: 'On nam je kec na deset! Nema logike da itko drugi starta na toj poziciji'
DOMINIRAO U EGIPTU

Jasna poruka Daliću: 'On nam je kec na deset! Nema logike da itko drugi starta na toj poziciji'

Lovro Majer odigrao je dojmljivu utakmicu protiv Egipta, zabio i asistirao, bio i precizan u raspucavanju protiv Tunisa, a Aljoša Vojnović smatra kako bi bi mu izbornik morao ukazati povjerenje na Euru