Obavijesti

Sport

Komentari 110

Strahonja: Vidio sam snimku, ipak nije bio penal za Hajduk

Strahonja: Vidio sam snimku, ipak nije bio penal za Hajduk
1

Vidimo igrača Rijeke koji uklizava da bi blokirao loptu. U tom uklizavanju napadač osjeća da je obrambeni igrač na podu te počinje lagano padati preko njegove noge, kaže Igor Pristovnik

VIDEO

Rijeka i Hajduk remizirali su 1-1 u nedjeljnoj utakmici osmog kola HNL-a na Rujevici, a gosti su se bunili na spornu situaciju iz 57. minute, kad je napadač Hajduka Marin Jakoliš pao u šesnaestercu Rijeke nakon duela s braničem Rijeke Ivanom Tomečakom.

Sudac utakmice Fran Jović odmahnuo je rukom, blizu je bio i dodatni pomoćni sudac Ivan Vučković iz Zagreba koji Joviću nije signalizirao da treba dosuditi penal.

Pokretanje videa...

00:23

Bivši sudac Marijo Strahonja u HRT-ovoj emisiji "Stadion" rekao je kako je sudački tim pogriješio i da je Hajduk trebao dobiti penal, no onda se 24 sata kasnije predomislio i tvrdi suprotno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Obrambeni igrač želi klizanjem izbiti loptu. Nije ju izbio, već je uklizao na stajnu nogu napadača i srušio ga - tvrdio je Strahonja u emsiji, a dan poslije tvrdi drugačije i rekao je kako Hajduk ipak nije oštećen za penal te se ispričao svima!

- Pogledao sam na vašem portalu snimku iz kuta kamere koja je bila iza gola i jasno mi je da sam pogriješio, da to nije bio 11-erac za Hajduk. Uoči emisije na HTV-u tražio sam snimku sporne siutacije iz svih mogućih kuteva, a dostupna nam je bila samo snimka s jedne kamere. Gledajući iz tog kuta bio sam uvjeren da je ovdje riječ o kaznenom udarcu za Hajduk. Žao mi je što snimku kamere iza gola nisam odmah imao na dispoziciji - rekao je Strahonja za Sportske novosti i tako dodatno zbunio sve.

Riječ stručnjaka: Hajduk je oštećen za penal protiv Rijeke
Riječ stručnjaka: Hajduk je oštećen za penal protiv Rijeke

Njegov kolega Igor Pristovnik, tajnik Komisije sudaca HNS-a, također tvrdi da tu nije riječ o penalu. Nakon pregleda snimke sa sjeverne tribine, koja nudi malo drugačiju sliku, smatra kako to nije prekršaj za penal.

- To nije za penal. Vidimo igrača Rijeke koji uklizava da bi blokirao loptu. U tom uklizavanju napadač osjeća da je obrambeni igrač na podu te počinje lagano padati preko njegove noge - rekao je Pristovnik za SN.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića