Obavijesti

Sport

Komentari 30

Hrvati jedini na sto posto, Srbi i Nijemci sa četiri boda idu dalje

Hrvati jedini na sto posto, Srbi i Nijemci sa četiri boda idu dalje
8

Nakon jučerašnjih utakmica trećeg kola prvoga kruga u skupinama A i B poznata je tablica u prvoj skupini drugoga kruga. Maksimalni su domaćini i sretna Njemačka

VIDEO

Utakmicama posljednjeg kola u prvom krugu u skupinama A i B jučer je postalo jasno koje reprezentacije ulaze u drugi dio natjecanja i koliko bodova prenose. Najviše su na kraju u neizvjesnom raspletu profitirale slabašna Njemačka i domaćin Srbija.

Iako je Njemačka grozno startala u prvenstvo te je u prvoj utakmici izgubila od Češke te u drugom kolu sretno pobijedila Makedoniju jedan razlike, u posljednjem su kolu s izravnim konkurentom Švedskom sve nadoknadili. Dobili su Šveđane 29-24 i u drugi se krug plasirali s maksimalna četiri boda. Iz njihove skupine B u drugi krug su prošli Makedonci i Šveđani koji prenose po jedan bod. 

Makedonija je sinoć sama odlučivala o plasmanu dalje i pobjedom protiv Jichine Češke je odlično odradila posao  na krilima svojih bučnih navijača. Češka je zasad najveći gubitnik prvenstva jer su nakon početne pobjede protiv Njemačke s pravom računali na veliki rezultat u Srbiji. Ovako, idu doma već nakon prvog dijela EP-a.

U skupini A očekivano je prva Srbija, no jučerašnjom igrom malo su pokvarili dosadašnji dojam. Odigrali su remi sa nejakom Slovačkom, no zahvaljujući velikim pobjedama nad Poljskom (22-18) i Danskom (24-22) u drugi krug prenose maksimalna četiri boda. Veliko razočaranje je Danska koja je u skupinu 1 jedina ušla bez bodova. Danci su loš dojam podebljali i jučerašnjim porazom od Poljske (27-26) i tako dodatno zabrinuli svoje navijače. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Upravo taj poraz mogao bi Dansku koštati planiranog polfinala. Srbija će uz lagani poguranac sudaca i fanatičnu podršku navijača u utakmicama drugog kruga gotovo sigurno ući u polufinale. Dakle, ostaje borba za drugo mjesto u polufinalu. Njemačka je u startnoj prednosti zahvaljujući bodovima koje je prenesla, no njihove igre su sve samo ne uvjerljive. Probudi li se Danska sve je moguće, pa i njihov ulazak u polufinale. No imat će tu što reći i Šveđani, Makedonci, Poljaci...

Otvaraju Poljska i Švedska

Drugi krug otvaraju Poljaci i Šveđani utakmicom u subotu u 16.15 sati. Nakon njih igraju Danska i Makedonija u 18.15 te domaćin Srbija i Njemačka u 20.15 sati. Pobjednik ove posljednje utakmice siguran je za polufinale i borbu s Francuskom, Španjolskom ili Hrvatskom.

Hrvatska jedina stopostotna

Do posljednjeg dana prvoga kruga samo je jedna reprezentacija na 100 posto. Hrvatska, naravno uz utakmicu manje od momčadi iz skupina A i B. Golužina reprezentacija je u prva dva kola pobijedila identičnim rezultatom Island i Sloveniju (31-29). Do jučer nam je društvo pravila i Srbija, no jučerašnjim remijem sa Slovačkom su pokvarili dojam. Današnjom utakmicom protiv Norveške možemo postati jedina reprezentacija koja je na ovom EP-u u prvom krugu upisala sve pobjede. U skupini C tu priliku su prokockali Francuzi porazom u prvom kolu i Španjolci remijem s Mađarskom u drugom kolu. Prve reprezentacije koje se opraštaju od prvenstva su Češka i Slovačka. Slovaci s jednim neriješenim rezultatom, a Česi s jednom pobjedom. Zanimljivo, bodove su osvojili protiv reprezentacija koje prenose maksimalni broj bodova u drugi krug.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet