Obavijesti

Sport

Komentari 50

Nijemci imaju kompleks Italije, ali nikad nisu bili jaki kao sad

Nijemci imaju kompleks Italije, ali nikad nisu bili jaki kao sad
1

Drugi polufinalni okršaj Eura spojit će dvije najtrofejnije europske momčadi. Nijemci su stopostotni sa sjajnim nizom pobjeda, ali 'azzurri' igraju napadačkije no ikad...

VIDEO

Polufinalni okršaj u Varšavi dviju najtrofejnijih europskih reprezentacija svih vremena Njemačke i Italije bit će 31. međusobni ogled. Moćni 'elf' svog večerašnjeg protivnika ne pamti po dobrom. Prijašnja iskustva nisu bila ugodna za Nijemce, koji su, vjerovali ili ne, svoju posljednju pobjedu protiv 'azzurra' ostvarili davne 1995. godine, ali što je još važnije, nikad ih nisu pobijedili u službenoj utakmici!

Italija je uz četiri remija, tri puta izašla kao pobjednik, a onaj posljednji bio je najteži, pred domaćom njemačkom publikom u polufinalu Svjetskog prvenstva 2006.

No sva statistika pada u vodu prije večerašnjeg ogleda, pred koji se podjednake šanse daju objema momčadima. Iako se radi o polufinalu Eura o kojem je teško donositi zaključke, 'elf' ulazi kao blagi favorit. Ono što je demonstrirao njemački 'stroj' na ovom Euru ulijeva strahopoštovanje jer su jedina momčad koja je ostvarila sve pobjede na turniru.

U 'skupini smrti' rušili su Nizozemsku, Dansku i Portugal, a u četvrtfinalu su imali lakši posao s Grcima. O snazi Löwove momčadi govori i svjetski rekord od 15 pobjeda u nizu, kojim su oborili podvige Španjolske (2010-11.), Nizozemske (2008.-10.) i Francuske (2002.-04.) od 14 pobjeda.

Bit će to dvoboj njemačkog napada i talijanske obrane.

Braniči 'azzurra' neće imati lak posao protiv Njemačke, koja je stroj za golove, obzirom da je u svakoj od posljednjih 20 utakmica zabila barem jedan gol. Gomez će biti motiviran da postane najbolji strijelac Eura nakon što mu je najveći konkurent s tri gola Cristiano Ronaldo ispao od Španjolske. I statistika govori da je njemački napad najopasniji jer je zabio devet golova u četiri utakmice.

S druge strane suprotstavit će se momčad s drugom najčvršćom obranom Eura, odmah iza Španjolske, sa samo dva primljena gola. Dalo bi se zaključiti da Prandellijeva momčad prakticira klasični 'catenaccio', no talijanski izbornik napravio je pravu napadačku momčad od koje će njemačka obrana morati strepiti (primili četiri gola).

Kako god, od dvoboja nogometnih titana očekujemo pravi atraktivan nogomet jer ono što su Španjolci i Portugalci pružili bilo je nedostojno polufinala Eura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica