Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Uvjerljiv početak za Njemačku! Korejci pometeni s 11 razlike...

None Foto: FABRIZIO BENSCH 7

Njemačka rukometna reprezentacija s uvjerljivom pobjedom otvorila je Svjetsko prvenstvo pred 15 tisuća gledatelja. Nastradala je Ujedinjena Koreja s 30-19, a utakmica je bila neizvjesna samo u prvih osam minuta...

Rezultat u konačnici nije ni bitan, jer je ovo bila povijesna utakmica za Korejce na Svjetskom prvenstvu. Igrači Južne i Sjeverne Koreje prvi put su u povijesti igrali zajedno, a unatoč velikom porazu, smijali su se i vidjela se radost na njima zbog spajanja dviju reprezentacija, što znači kako se popravljaju odnosi između zemalja s korejskog poluotoka. 

Utakmica je bila neizvjesna samo prvih osam minuta, jer se njemački stroj zagrijavao, a nakon što je stigao na radnu temperaturu, Korejci više nisu imali šanse. Početkom drugog poluvremena domaćini su napravili veliku razliku koju gosti nisu nikako uspjeli stići. Iako su sitni, Korejci su pokazali da su dinamitni, sa svojom brzinom dosta su poteškoća zadali njemačkim divovima koji su ih vijali po parketu.

Ipak su njemačka snaga i kvaliteta odlučili pobjednika, no veliki aplauz ide Korejcima koji se nisu uopće osramotili. Najbolji kod Njemačke bio je Gensheimer sa sedam golova, dok su Pekeler i Fath zabili po četiri gola. U povijesnoj utakmici Ujedinjene Koreje iskazao se Tan Kang sa četiri gola. 

Nakon uvjerljive pobjede Nijemaca, svoj put na SP-u otvara i drugi domaćin Danska. Njima će se u Kopenhagenu suprotstaviti Čile.

Tema: Svjetsko rukometno prvenstvo 2019. u Danskoj i Njemačkoj

Komentari (28)
  • STA JE OVO jbt,crveni karton za koreju hajahajahaj...pa takvih prekrsaja na rukometu milijun ima po tekmi,sta je ovo???

    10. 1. 2019,   18:41
  • ta prvenstva bi morala biti u švicarskoj, austrji, belgiji, češkoj zemljama koje ne mogu osvojiti. zbog pasivnog napada i isključenja to je previše domaćinski sport i njemačka i danska moraju barem u polufinale zato to može biti zanimljivo samo njima.

    10. 1. 2019,   18:38
  • To nije bilo za crveni

    10. 1. 2019,   18:43