Obavijesti

Sport

Komentari 145

Nikad luđa jesen na hrvatskim travnjacima: Samo u HNL-u...

Nikad luđa jesen na hrvatskim travnjacima: Samo u HNL-u...
8

Gube 15-0, treneri ne smiju davati upute igračima, a na posao se dolazi pod gasom. Derbi je završio, da nije ni počeo, golgeter na utakmicu dolazi taksijem u zadnji čas

VIDEO

Jedina liga s neparnim brojem klubova (Druga HNL), pijani klupski zaposlenici... Pa se onda tu, među svim razvikanim zvijezdama, nađe i jedva punoljetni Splitov klinac Marko Rog, koji je s obitelji uzgajao kupus za kiseljenje i igrao treću ligu, a sad je otkriće Prve HNL. Priznat ćete, to je moguće samo kod nas.

Jedne godine se utakmice ne igraju zbog dugova prema igračima, suigrači u svlačionice ulaze s noževima, a nogometaši treninge prilagođavaju radovima na vodovodnim cijevima. Druge godine bivši igrači u klubove dolaze uzeti imovinu, uključujući trofeje, bivši suci završe u pritvoru, a, eto, ni ova godina nije abolirana budalaštinama karakterističnih samo za Hrvatsku nogometnu ligu.

Uvrede i šake ovdje se smatraju legitimnim alatom demokratskog dijaloga i prilično su široko prihvaćene u gotovo svim klubovima. Tako se Istrin sa suigračima obračunava nožem, dok su uvrede sastavni dio derbija Dinama i Hajduka. I onoga Rijeke i Hajduka. I onoga Istre i Lokomotive. I još nekih utakmica... Kao i svake godine, prvak je poznat, a da prvenstvo nije ni počelo.

Zapravo, ne samo prvak, mnogi klubovi ne mogu se ni ove sezone protiv Dinama naći u šansi sve i da cijela "modra" momčad usred utakmice samoinicijativno napusti travnjak i ode u obližnji kafić na pivo. A na pivu bi vjerojatno pronašli i neke djelatnike Hajduka koji se ne odvajaju od "flaše" te su se nemalo iznenadili kad su ih u klubu dočekali s alkotestom. Nasreću, po alkotest i djelatnike, testiranje je bilo ujutro pa su uhvaćeni tek s jednim promilom.

Što se tiče grubosti, rekli bismo, nježni kao viljuškar. Već u prvom kolu u pet utakmica podijeljena su 24 žuta i dva crvena kartona. Nek' se zna...

Jedino što je, u odnosu na prethodne sezone, puno bolje jest tolerancija čelnika prema trenerima. Dobri stari običaj, u kojem gazde klubova nakon poraza silaze u svlačionicu i kratkim "m'rš kući, da te ne vidim" smjenjuju trenera, ove je godine zakazao. Do Božića su otišla samo dvojica, Ferdo Milin i Elvis Scoria.

Eto, to je dobra stvar.

Loša je što je iza nas tek prvi dio. Na proljeće nas čeka nastavak.

Ćiro vozi bicikl, ali juri nizbrdo

Trener Zadra Miroslav Blažević u Zadru je kupio električni bicikl od kojeg se ne odvaja. No slabo "pedalira" jer njegov klub već deset kola nema pobjedu u HNL-u.

Naj-treneru ne daju ni da priča

Predsjedniku i treneru Zagreba Draženu Mediću zabranjeno je tijekom utakmice igračima davati upute jer nema trenersku licenciju. Stoga Medić šuti i pobjeđuje.

Klub koji prima kući 15 golova

Nogometaši drugoligaša Pomorca iz Kostrene na svom su terenu protiv Rudeša izgubili 15-0, a nekoliko dana poslije klub se nakon 93 godine i službeno ugasio.

Derbi završio, a da nije ni počeo

Eto i toga ima. Prvi put u povijesti velikog derbija nije bilo. Igrači Hajduka zbog stotinjak navijača nisu htjeli na zagrijavanje, uzeli su iskaznice i pravac - Split.

Dinamo ispao, krivac oružar?!

Nakon što je Dinamo u pretkolu LP-a izgubio od Aalborga, Zoranu Mamiću nije se svidjela opaska Livija Cvrka, koji je suspendiran s posla. Umalo su ga i otjerali.

U Hajduku na posao idu pijani

Nemalo su se iznenadili djelatnici Hajduka kad su im sučelili alkotest. Iako je bilo prijepodne, dvojica su "pala" na testu napuhavši jedan promil. Nije loše za jutarnju "kavu".

Savez se guši, a Šuker zabija

Splićani su, ljutiti na rad saveza i njihov odnos prema Hajduku, na rivi protestirali tražeći ostavke Šukera koji je, u to vrijeme, u Tajlandu igrao nogomet. I zabio gol.

Naredio igraču da dobije karton

Musa, kartooon! Moraš dobiti žuti karton, vikao je trener Lokomotive Tomislav Ivković svom igraču protiv Osijeka. Ivković je kažnjen s 10.000, a Musa s 1000 kuna.

HNL-izum: Mali Maloku je golgeter iz taksija

Nakon što je Sušić otpao iz zapisnika, čelnici Hajduka telefonirali su Malokuu da požuri doći i skinuti se "u zapisnik" (nije bio predviđen ni da gleda meč jer samo je 30 ljudi smjelo biti od Hajduka na kažnjeno-praznim tribinama), pa je Maloku od kuće naručio taksi, dojurio u zadnji čas, sjeo na klupu, ušao u igru i - zabio gol.

Najviše sudaca, a žale se na suđenje

Godinama, desetljećima Osijek i okolica daju najviše sudaca za Prvu HNL. I ove godine je tako, ali nikad dosad NK Osijek nije imao ovako loše suđenje. Bore se za ostanak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 145
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba