Obavijesti

Sport

Komentari 27

'Nikad nisam promašio ovoliko šansi, ali znao sam da će ući...'

'Nikad nisam promašio ovoliko šansi, ali znao sam da će ući...'
1

Što mi je prolazilo kroz glavu? Ništa, samo sam čekao sljedeću šansu. Znao sam da će prije ili poslije doći, da ću je nekako ubaciti unutra. Baš je tako i bilo, rekao je Mario Gavranović

VIDEO

Hitovi Petra Graše, Jelene Rozge i Magazina izmjenjivali su se u svlačionici Dinama u utrobi maksimirskog stadiona nakon teško izborene pobjede Dinama nad Rudešom (2-0) u 26. kolu HNL-a u nenogometnim uvjetima - hladnoći, jakoj kiši i vjetru.

"Modri" su se, naime, propisno ispromašivali, posebice u prvom dijelu u kojem je Mario Gavranović, u razmaku od svega četiri minute, triput promašio nemoguće. A onda je zabio nakon velike pogreške Rudešova golmana Josipa Čondrića.

- Koliko se ja sjećam, ovo je bila utakmica u kojoj sam se najviše ispromašivao. Bilo je dosta šansi u prvom poluvremenu, trebali smo voditi tri, četiri gola razlike. S tim da sam ja sam mogao imati toliko golova. Sve u svemu, odigrali smo dobru utakmicu. Moramo popraviti efikasnost, ali treba to ovako izgledati po energiji i svemu i u sljedećim utakmicama - rekao je Gavranović nakon utakmice.

Dinamovci na terenu, Boysi na ulici: Svetinja nije na prodaju!
Dinamovci na terenu, Boysi na ulici: Svetinja nije na prodaju!

Nikola Jurčević u prvoj utakmici na klupi Dinama okušao je formaciju 4-4-2 s Gavranovićem i Soudanijem naprijed, a Olmom i Hajrovićem na bočnim pozicijama u veznom redu.

- Imali smo dosta šansi. Danas je trener odlučio da igramo tako, možda će u idućoj biti drugačije. Možemo igrati različite sustave. Imali smo dosta vremena loptu u posjedu, što je bilo pozitivno. Nakon teškog poraza protiv Lokomotive, gdje nismo baš dobro izgledali, bilo je važno pobijediti i odigrati dobru utakmicu. To nam je uspjelo.

Bivši napadač Rijeke nije gubio vjeru u sebe nakon svih silnih promašaja krajem prvog dijela.

- Što mi je prolazilo kroz glavu? Ništa, samo sam čekao sljedeću šansu. Znao sam da će prije ili poslije doći, da ću je nekako ubaciti unutra. Baš je tako i bilo. Na kraju sam zabio onu koju sam najmanje očekivao. Onu šansu gdje mi je Soudani prije gola lijepo spustio, to moram zabiti. U dva slučaja je golman dobro reagirao, baš i nisam vidio jesam li dobro reagirao, samo sam osjetio da me lopta udarila u glavu i otišla vani. Na kraju me nagradilo, došla mi je lopta na najlakši mogući način.

Hrvatska nogometna lakrdija: Lokose i Inter gledalo 27 ljudi
Hrvatska nogometna lakrdija: Lokose i Inter gledalo 27 ljudi

Dinamo je prekinuo niz od dva uzastopna poraza protiv Rijeke i Lokomotive i vratio je prednost od devet bodova ispred Hajduka. Istina, uz utakmicu više.

- Danas je bila dobra utakmica. Idemo dalje, sad slijedi pauza za reprezentaciju. Ima vremena da se neki igrači regeneriraju i onda ćemo pripremiti završni dio sezone kako treba.

A za vrijeme te pauze Gavranović će se pokušati izboriti za mjesto na Svjetskom prvenstvu u dresu Švicarske, koju čekaju prijateljske utakmice protiv Grčke i Paname.

- Potrudit ću se da na treningu izgledam dobro i dobijem priliku. Važno je što sam na zadnjem okupljanju prije Rusije među 23 i sretan sam zbog toga. Treniram svaki dan da bih na kraju sezone bio na putu prema Rusiji. Ima li netko poseban komu posvećujem gol? Ne - rekao je sa smiješkom.

Na pitanje o promjenama koje je donio novi trener Gavranović nije trošio previše riječi.

- Ne volim uspoređivati trenere. Bilo je bitno napraviti dobru atmosferu poslije ova dva poraza i u tome su sigurno uspjeli. Ovaj tjedan jako smo dobro trenirali, bila je pozitivna atmosfera i na kraju se to vidjelo i na terenu - zaključio je.

Olmo: Izgleda da ne pružam dovoljno za reprezentaciju

Drugi gol u pobjedi Dinama zabio je Dani Olmo. Španjolac je u prvom dijelu izgledao sjajno, hranio je napadače loptama, a u 66. minuti je zabio i sedmi ovosezonski gol na asistenciju Petra Stojanovića.

- Bila je to dobra utakmica, na kraju su najvažnija tri boda. Imali smo puno šansi u prvom dijelu, ali nismo uspjeli zabiti sve do nadoknade. Sveukupno je momčad izgledala dobro, pokazala je želju za pobjedom i to je najvažnije - rekao je Olmo i osvrnuo se na promjenu trenera:

- Sve je ostalo isto u momčadi, imamo istu želju za pobjedom. Ranije je nismo uspjeli ostvariti, ali radili smo naporno da se vratimo i sad smo napokon osvojili tri boda.

Iako je pobijedio posljednju momčad HNL-a, Dinamo se jako puno mučio s realizacijom.

Uspješan debi Jure: 'Modri' su uz dosta muke svladali Rudeš...
Uspješan debi Jure: 'Modri' su uz dosta muke svladali Rudeš...

- Kiša nije izlika, moramo još napornije raditi da zabijamo takve prilike.

Nakon pauze "modri" četiri utakmice od pet igraju u gostima, a drugoplasirani Hajduk ih isto toliko igra kući. Može li to činiti razliku u borbi za naslov?

- Ne vidim problem u tome, nakon toga ćemo zaredati s domaćim utakmicama - rekao je Olmo, koji je sjajno surađivao na lijevoj strani Dinamova napada s Bornom Sosom:

- Jako sam dobar s njim i osobno i na utakmicama. Zajednički igramo dobro naprijed i to je dobro za momčad. Igramo li Fifu skupa? Ma ne, haha.

Osvrnuo se za kraj Olmo i na pitanje reprezentacije. Ovaj put, naime, nije dobio poziv za okupljanje španjolske vrste do 21 godine...

- Izgleda da ovo što pružam nije dovoljno. Radit ću još više, još nije kraj. San mi je i cilj igrati za Španjolsku. Sad nisam dobio poziv, ali nastavit ću raditi kako bih ga dobio u idućoj akciji. Hrvatska? Još nemam putovnicu, ali nikad ne znate. Hrvatski Dani Carvajal? Haha, ako vi tako kažete - zaključio je simpatični Španjolac.

Igrači Rudeša nisu bili dostupni za komentar. Kažu kako ne smiju davati izjave za medije...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida