Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Niko Kovač: Austrijanci će se sigurno bacati na glavu!

None Foto: I. Kralj

Bog me nagradio, dao mi još jednu veliku priliku. Uopće ne sumnjam da ćemo se dobro pripremiti. Posebno sam motiviran za ovaj Euro, kaže Niko

Njegovi Austrijanci na početku, odmah iza njih i njegovi Nijemci. Niko Kovač na svojem zadnjem velikom natjecanju sučelit će se protiv momčadi koje poznaje možda i bolje od svih.
- Skupina je lakša od ostalih, mogli smo puno lošije proći. Ali moramo znati da nam neće biti lako, bit će to tri prave utakmice. Čak i ova protiv Austrijanaca - poziva kapetan na oprez iako svi u Hrvatskoj već upisuju tri boda iz Beča i susreta s domaćinima.
- Da, oni su domaćini, a to nije bezazleno. Vidim reakcije ovdje u Austriji, oni su također sretni što su izvukli ovu skupinu. Ambiciozni su, mnogo očekuju, budite sigurni da će se protiv nas bacati na glavu. Vjerujte, nisu bezazlena momčad. O Nijemcima, koji su među najboljima na svijetu, ne treba previše ni pričati, a Poljaci su uvijek neugodni, vrlo su čvrsta i kvalitetna momčad.
Očito, i Niko je suzdržan, naučio je lekcije iz prošlosti.
- Uvijek sam pompozno najavljivao veliki rezultat, a nijedanput nismo prošli skupinu. Bog me nagradio još jednom velikom prilikom, imat ću strašan motiv da na oproštaju od repke napravim nešto veliko. Ovaj put bez moje prognoze. Sad, šest mjeseci prije početka, nada se samo zdravlju.
- Dao Bog da svi budemo živi i zdravi, samo tome se nadam. Možda je problem što nećemo svi biti u natjecateljskom ritmu, prvenstva završavaju 20 dana prije, ali realno, mi i Nijemci smo ipak veliki favoriti.

Komentiraj, znaš da želiš!