Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nikola Jurčević: Nesretan sam, nedostajalo je sreće za taj bod

None Foto: BORUT ZIVULOVIC/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL 2

Zna se kakvu klasu ima Hrvatska. Očekivao sam da ćemo pružiti dobar otpor. Pripremali smo se na ovakvu igru, rekao je nakon poraza 2-1 u Maksimiru izbornik Azerbajdžana Nikola Jurčević

Čestitam Hrvatskoj na pobjedi, zaslužila je to. Nesretan sam jer smo izgubili, a bili smo jako blizu boda. Igrali smo od jedne od najboljih momčadi na svijetu i moji igrači su dali sve od sebe. Imali smo prilike, da zabijemo za 2-2, ali najbolja momčad u našoj skupini je na kraju pobijedila. Ovo je za nas važna utakmica pred nastavak kvalifikacija, idemo motivirani prema nastavku, rekao je Nikola Jurčević.

U nastavku je nekoliko puta burno reagirao prema četvrtom sucu zbog odluka glavnog suca.

- Možda sam nekoliko puta reagirao tako, imao sam mišljenje da je sudac svirao neke prekršaje pred našim golom koje nije trebao. To je moje mišljenje - rekao je izbornik Azerbajdžana i još jednom dodao:

- Hrvatska je zasluženo pobijedila, sudac na to nije utjecao.

Je li Azerbajdžan Hrvatskoj pružio jači otpor ili je to bilo na očekivanoj razini?

- Zna se kakvu klasu ima Hrvatska. Očekivao sam da ćemo pružiti dobar otpor. Pripremali smo se na ovakvu igru. To je bilo dosta neugodno za Hrvatsku. Uz malo sportske sreće smo mogli napraviti iznenađenje. I uzeti bod.

Što nedostaje vašoj momčadi da uzmete bod u ovakvim utakmicama?

- Hrvatska je viceprvak svijeta, mi smo daleko od njih. Mi moramo biti zadovoljni s ovakvim rezultatom. Oni su očekivali puno lakši posao. Iznenadili smo ih. Gol pri kraju prvog poluvremena je bio važan, da je ostalo 1-0 za nas prije kraja, možda bi sve bilo drugačije.

Kakav je osjećaj imao prilikom intoniranja hrvatske himne?

- Bio sam pripremljen na tu situaciju. Bilo je neobično, ali zna se što mi Hrvatska znači. Uvijek mi je ruka na srcu kad svira himna, ali danas sam bio svim srcem uz Azerbajdžan. Bio mi je san da danas uzmemo barem bod. Hrvatska će bez problema biti prva u skupini.

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (14)
  • Nikola, jebeno si zatvorio utakmicu, svaka čast, da nije bio odbijanac prema Krami bilo bi nam veselo

    21. 3. 2019,   23:15
  • Jurčeviću stari lišće, na licu mu se vidi nekoliko neprospavanih noći gdje je kovao taktiku, al gdje će protiv naših, više sreće protiv drugih

    21. 3. 2019,   23:18
  • Nisu nam funkcionirala krila pa smo previše srljali kroz sredinu gdje su azeri parkirali bus....To je jalova igra ti meni ja tebi gdje nema okomice ako tako nastavimo neće biti dobro...

    22. 3. 2019,   08:27