Obavijesti

Sport

Komentari 3

"Nisam potrošen niti zasićen, vraćam se jači nego ikad prije''

"Nisam potrošen niti zasićen, vraćam se jači nego ikad prije''
3

Marijan Buljat odigrao je prvu i zadnju utakmicu ove sezone. Nakon prvog ogleda s Istrom na treningu je u sudaru s Jonjićem slomio nogu. Uslijedio je dug oporavak...

VIDEO

24sata: Kakav je osjećaj vratiti se nogometu nakon nekoliko mjeseci izbivanja s travnjaka?

- Sigurno je da mi ova sezona neće ostati u lijepu sjećanju, no sad sam barem siguran da je sve u najboljem redu i da ću se na početku priprema ravnopravno uključiti u borbu za mjesto u momčadi.

24sata: Je li bilo straha zaigrati profesionalnu utakmicu nakon teškog loma noge?

- Od 17. siječnja nisam propustio nijedan trening. Očekivao sam pokoju ozljedu zbog atrofije mišića, no liječnička služba i treneri odlično su obavili svoj posao i sve je ispalo kako treba. Naravno, još sam daleko od natjecateljske forme jer nije bilo prijateljskih utakmica, a zbog straha od ozljeda i onako desetkovane momčadi nismo puno igrali ni na treninzima.

24sata: Najavljeno je rezanje igračkoga kadra i plaća, što za Marijana i nije neka velika novost. Bojite li se za svoj status?

- Sve sam to već prošao nekoliko puta, više imam razgovora s upravom nego utakmica. Ne znam što bih rekao, glupo mi je bilo što komentirati ili reći kako ću sad pronaći neki klub jer zbog loma noge nisam igrao godinu dana. Tko bi me sad i uzeo?! Nema mi druge nego dati sve od sebe da se spremim i zaigram za Hajduk, a onda što bude...

24sata: S obzirom na tešku ozljedu, jeste li razmišljali možda i o prekidu karijere?

- Uskoro punim 30., osim lomova nogu nisam imao drugih ozljeda. Nisam potrošen, nisam zasićen nogometom, tako da još dugo planiram igrati. O tome nema dvojbi.

24sata: Koliko u njegovim riječima ima istine svjedoči i podatak kako je na sedmodnevni odmor, koji je proveo u Londonu, nosio i sportsku opremu, te je svaki dan trčao i trenirao.

- Uvijek sam sportski živio, osobito nakon drugog loma noge. Čovjek s godinama shvati da je to jedini put.

24sata: Marijan je u Hajduk stigao kao veliko pojačanje iz Dinama u ljeto 2008. godine. U prvoj sezoni bio je standardan, odigrao čak 38 utakmica...

- Sezona je, mislim, bila dobra, ne znam zašto su me poslije gurnuli u stranu. No ne želim se vraćati unatrag. Najbolje i najzrelije godine propustio sam zbog dva loma noge i zato što mi nisu dopustili trenirati. Sad mislim samo na budućnost.

24sata: Najteže mu je bilo s tribina gledati suigrače kako se muče. U čemu je problem?

- Teško je gledati, posebno ako momčad gubi. No ja bih stao u obranu igrača. Napravili su rezultat u jesen i pokazali da vrijede. Poslije se pokazalo da nema širine igračkoga kadra. Moramo biti zadovoljni onim utakmicama u Europi. Da je bilo nekoliko pravih pojačanja, koja bi dignula momčad, vjerujem da bismo do zadnjega kola bili u utrci s Dinamom za naslov.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu