Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Inzistirat ću na kompletnoj analizi fizičkog stanja igrača'

None Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Trener Hajduka Željko Kopić priprema momčad za utakmicu, a od najbližih suradnika za tjelesnu pripremu Febbrarija i Katušića traži dubinsku analizu spremnosti igrača, na kojoj će temeljiti sljedeće poteze

Trener Hajduka Željko Kopić startao je pobjedom u Puli, no sada ga čekaju tri kud i kamo teža zadatka od momčadi u raspadu s Alda Drosine. Dva ogleda s Osijekom, te potom i gostovanje na Rujevici odredit će ne samo rezultat, nego i atmosferu oko kluba.

- Nakon utakmice u Puli iskoristili smo tjedan za analizu dobrih i manje dobrih stvari, radili smo na taktičkim obrascima na kojima inzistiramo i u kontekstu utakmice s Osijekom. U svlačionici je energija dobra, momci su svjesni svega što nas očekuje, zahtjevan protivnik koji ima kvalitetne pojedince, koji dobro izgleda i individualno i kao momčad.... Dobro smo se pripremili i u pozitivnom ozračju čekamo sutrašnju utakmicu.

Koliko ste zadovoljni s tjelesnom pripremom igrača?

- Već sam rekao da smo analizirali veliki broj primljenih golova u drugom dijelu utakmica. Tu je prisutan psihološki dio, ali i taktičke varijante, kao i kondicijska komponenta. Nisam pristalica da se previše odvaja jedno od drugoga. Analizirao sam utakmicu u Puli i s aspekta nogu, i s aspekta pluća, i s aspekta glave, sve je to važno, a u trenažnom procesu utjecat ćemo na svaku od tih komponenti. Što se tiče kondicijskog trenera inzistirat ćemo na kompletnoj analizi stanja, na individualnoj i momčadskoj razini, i to u dužem razdoblju, da se kompariraju vrijednosti. S obzirom da gospodin Febbrari ima uvid u slične podatke iz talijanske lige, želimo vidjeti gdje smo u odnosu na tu razinu. Nisam pristalica 'odokativnih' varijanti. S nama je i Ivo Katušić koji će raditi individualno s igračima, svi skupa imaju zadatak da iskopaju iz najveće dubine sve podatke, sve staviti na stol, kako bi odredili što i kako dalje.

Što možete reći o Osijeku?

- Osijek je već neko vrijeme strukturirana momčad, koja ima kontinuitet vođenja, imaju jasnu ideju profila igrača koji su htjeli dovesti. Posloženi su tako da se mogu suprotstaviti velikim protivnicima u Europi, i nije ni čudno da dobro izgledaju u derbijima. Oni se dobro osjećaju u takvim utakmicama, u kojima dolazi do izražaja njihova dobra agresija i tranzicija.

Koja je Hajdukova glavna prednost osim što igrate na domaćem terenu?

- Zadovoljan sam kako su igrači prihvatili zahtjeve, bili smo hrabri, dobri energijom, odlučni, dobro smo trenirali, i sve su to pokazatelji koji mi daju razloga za optimizam. Kvalitetna je komunikacija igrača između sebe, pokazuju odlučnost da stvari okrenemo na bolje.

Kako psihološki pripremiti momčad za dvije utakmice s Osijekom?

- Kup utakmicom se u ovom trenutku ne bavimo, sada je fokus na prvenstvu. I nama i njima je potpuno drugačije igrati kući nego u gostima, dosta je različit pristup, tako da pripremamo sutrašnju utakmicu, da kroz jasne zahtjeve unutar sustava sutra napravimo preduvjete za dobar rezultat, da svi koji nas dođu podržati budu zadovoljni... O Kupu ćemo tek nakon toga.

Komentari (14)
  • Pa opčenito ni Dinamo,Hajduuk odn. naše najjače momčadi nemaju snage/kondicije za više od 15 minuta jakog tempa, tempa koji Englezi,Njemci,Francuzi na kraju prvenstva drže u 90-toj minuti a hvalimo se stručnjacima za kondiciju poput Raka i sličnih! Nijje samo pitanje kondicijskih priprema več i prehrane i pravilnog disanja,,općenito nnačina života,nema cigareta niti bivanja u pušaćkim prostorijama,JUNKFOODA,gaziranih sra...nja i sl!

    24. 11. 2017,   18:29
  • Nisu spremni garant

    24. 11. 2017,   16:02
  • samo mu pročitajte ime i prezime na šatrovački :D

    24. 11. 2017,   14:07