Obavijesti

Sport

Komentari 30

Ništa ne može zamijeniti naše navijače, a kalkulacija neće biti

Ništa ne može zamijeniti naše navijače, a kalkulacija neće biti
8

Nikada nisam komentirao što mogu pružiti naši suparnici, tako neću pričati niti o tome što Hajduk može pružiti u Maksimiru. Uostalom, to oni sami najbolje znaju, rekao je trener Dinama

VIDEO

U nedjelju (od 15 sati) na rasporedu nam je još jedan veliki derbi, u Maksimiru se sastaju Dinamo i Hajduk. Dvoboji naša dva velikana uvijek privlače pažnju domaće nam nogometne javnosti, a tako je i ovaj put.

Obje su momčadi u dobroj formi, spremne i optimistične uoči nedjeljnog ogleda. Mario Cvitanović uvjeren je kako će njegovi momci nastaviti s dobrim predstavama i samo nastaviti tamo gdje su stali u Gradskom vrtu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:50

- Iskoristit ću ovu priliku da se prvo vratim utakmici s Osijekom, ona će mi i poslužiti kao uvod u sutrašnji derbi. Nakon te utakmice jedna moja izjava ispala je malo bahata i prepotentna u medijima, ispalo je kao da sam se uzvisio u pobjedi, ali naprotiv ona je krivo interpretirana. Uoči Hajduka nismo nimalo prepotentni, arogantni ili bahati, ali vjerujemo u sebe i svoju kvalitetu. Ovu utakmicu želimo odraditi na najbolji način, pa uz dobru igru, entuzijazam i karakter prezentirati pravi Dinamo uz osjećaj užitka, zabave i pripadnosti plavom dresu - rekao je Mario Cvitanović pa nastavio:

- Nikada nisam komentirao što mogu pružiti naši suparnici, tako neću pričati niti o tome što Hajduk može pružiti u Maksimiru. Uostalom, to oni sami najbolje znaju. Mi smo analizirali njihove utakmice s priprema, kao i ovu iz Vinkovaca, dobili jasnu sliku o tome što žele i kako igraju. Pa smo na taj način i pripremali utakmicu, naravno ne zanemarujući svoje kvalitete i principe koje koristimo u igri. Znamo što Hajduk može, na nama je da anuliramo njihove kvalitete, te pokažemo svoje jače strane.

Što je trener Željko Kopić donio Hajduku?

- Ja sam trener Dinama i razmišljam isključivo o svojoj momčadi, ne zamaram se drugim ekipama. Jako poštujem trenera Kopića, cijenim njegov rad, ali ne pada mi na pamet analizirati tuđi posao. Bavim se samo Dinamom i svojom momčadi.

Kakav je vaš plan za derbi?

- Rekao sam, mi želimo anulirati njihove prednosti, biti kvalitetni u svim segmentima igre; u posjedu, reposjedu, fazi obrane, zoni... Ako želimo biti učinkoviti i opasni, onda moramo zadovoljiti sve te parametre. I tu ima posla za čitavu momčadi, nogomet je igra 11 na 11, svi moraju biti na razini. Ako prednja i vezna linija igraju dobro, obrana će imati manje posla.

Koliko je ova utakmica bitna za vaš pohod na naslov prvaka?

- Stalno ponavljam isto, svaka utakmica nam je bitna, prvenstvo je dugo, a mi idemo korak po korak. Tako smo krenuli od početka sezone, tako ćemo razmišljati do kraja, svaka utakmica je zasebna, u svakoj pokušavamo dati svoj maksimum. Uvijek idemo na pobjedu, a što će se događati u budućnosti - vidjet ćemo.

Hoćete li možda s obzirom na 12 bodova prednosti malo kalkulirati u derbi pa se zadovoljiti i remijem?

- Biste li vi na mom mjestu kalkulirali u domaćem derbiju protiv Hajduka? Ja sigurno neću kalkulirati.

Zdravstveno stanje? Jesu li se oporavili Sosa i Fiolić?

- Svi su spremni, svi konkuriraju. Izuzetno je lijepo kad nekom igraču daš priliku da istrči u ovakvom derbiju, s druge strane loš je osjećaj kada dvojicu koji maksimalno pošteno treniraju moraš poslati na tribinu. To za mene, ali ni za igrače nije nimalo ugodan osjećaj.

Kakav Hajduk očekujete?

- Očekujem najbolji i kvalitetan Hajduk, ali zamaramo se samo sobom, druge teme za nas nisu bitne. Meni je najbitnija moja ekipa. kako ćemo reagrati, kako se prezentirati u takvom okruženju. Želim da uživamo u nogometu, budemo sretni, nasmijani i damo sve od sebe, pa da se na kraju svi skupa - veselimo. Ili tugujemo, ali uz uvjet da smo svi dali sve od sebe.

Očekujete li u derbiju ozbiljniju podršku navijača?

- Definitivno očekujemo veliku podršku navijača, to nam svima puno znači, baš ništa ne može zamijeniti pljesak s tribine. Zadovoljstvo navijača se ne može platiti, a mi za to igramo, za to živimo, za to uživamo. Nisu toliko bitni bodovi, niti novac, ma baš ništa, samo taj osjećaj sreće i zadovoljstva. A uz naše navijače i njihovu sreću, naš je osjećaj zadovoljstva onda još ispunjeniji - završio je Cvitanović.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida