Obavijesti

Sport

Komentari 21

Ništa od 18. naslova: Čilić je opet zapeo u polufinalu Tokija

Ništa od 18. naslova: Čilić je opet zapeo u polufinalu Tokija
1

Za razliku od odlične predstave u četvrtfinalu protiv Amerikanca Ryana Harrisona, peti tenisač svijeta je protiv ljevorukog Francuza odigrao meč s previše, čak 49 neforsiranih pogrešaka

VIDEO

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić drugu godinu zaredom nije uspio izboriti mjesto u finalu ATP turnira serije 500 u Tokiju, gdje ga je u subotnjem polufinalu svladao Francuz Adrian Mannarino (ATP - 31.) sa 6-7 (5), 6-4, 6-0 nakon dva sata i 42 minuta igre.

Za razliku od odlične predstave u četvrtfinalu protiv Amerikanca Ryana Harrisona, peti tenisač svijeta je protiv ljevorukog Francuza odigrao meč s previše, čak 49 neforsiranih pogrešaka te bio potpuno neuvjerljiv u gemovima na početnom udarcu. Naime, Mannarino je uspio čak šest puta oduzeti servis Čiliću koji od rezultata 3-4 u drugom setu više nije osvojio nijedan gem na početnom udarcu.

Marin je 'breakom' za 5-3 u prvom setu izborio servis za osvajanje prve dionice, ali do set-lopte nije stigao. Imao ju je kod 5-4, kasnije i kod 6-5, ali je o pobjedniku prvog seta odlučio 'tie-break' u kojem je 29-godišnji Francuz poveo 3-0. Ipak, Čilić je uspio nadoknaditi zaostatak i osvojiti sedam od sljedećih devet poena.

U prvom gemu drugog seta naš je tenisač propustio tri prilike za 'break', nakon čega je Mannarino počeo sve više prijetiti. Jednu takvu prijetnju je kapitalizirao za 'break' i vodstvo 5-3. Francuz je propustio servis za set, ali je novim 'breakom' odveo meč do odlučujućeg, trećeg seta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U njemu je sve otišlo na stranu Mannarina koji je s nova tri 'breaka' i Čilićeve dvostruke pogreške na drugu meč-loptu stigao do svog četvrtog finala u karijeri, nakon dva sata i 42 minute borbe. Francuz je iskoristio šest od 15 prilika za 'break', a Čilić dvije od deset.

Francuz će se u nedjelju boriti za svoj prvi naslov u karijeri, a suparnik će mu biti Belgijac David Goffin koji je sa 7-6 (3), 7-6 (6) svladao Argentinca Diega Schwartzmana.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener