Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ništa od polufinala! Hrvatska teško stradala i od Francuske

None Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Na Europskom juniorskom rukometnom prvenstvu Hrvatska je u drugom krugu izgubila od Francuske 37-28 i time ostala bez bodova u drugoj skupini. Ostaje nam još susret protiv iznenađenja prvenstva Portugala

S ovakvom obranom, kakvu igraju izabranici Vladimira Vujovića, teško se može nešto napraviti. Zapravo, ako ćemo biti realni, nemoguće. Protiv Španjolske smo u prvom poluvremenu primili nestvarnih 20 golova, dok smo protiv Francuske u prvih 30 minuta inkasirali čak 18. U takvom odnosu snaga teško se može očekivati bilo što, a kamoli pobjeda. Hrvatska je izgubila od Francuske 37-28 i tako ostala bez šanse za ulazak u polufinale EP-a.

Bilo je situacija u prvom poluvremenu u kojima je Hrvatska čak i mogla nešto napraviti, primjerice, gubili smo 16-14 i imali napad, no udarac Bahtijarevića završio je u stativi. U sljedeće dvije minute Francuzi rade 2-0 i na poluvrijeme odlaze s četiri gola prednosti.

U drugom dijelu naši su nastavili kao u prvom. Katastrofalna obrana i već nakon tri minute nastavka Francuzi su otišli na 21-15 i tu je praktički utakmica završena. No, nekim čudom Hrvatska se uspjela vratiti na 21-18 i imali smo čistu kontru koju je Repušić zapucao. Točnije, darovao je golmanu loptu u ruke. I tu je bio kraj. Uslijedio je potpuni raspad sistema, početničke pogreške pa je u 50. minuti bilo 32-23 za Francuze, na kraju -9 uz nevjerojatnih 37 golova u našem golu. 

Naš najefikasniji igrači bili su Halil Jaganjac i Ivan Martinović koji su zabili svaki po sedam golova. Francuska je jednostavno bila bolja u svim segmentima i utakmicu je rutinski privela kraju. Jer, da biste makar konkurirali, golmani vam moraju nešto obraniti. A naši Ereš i Panjan nisu obranili gotovo ništa, a obrana je bila, malo je reći, katastrofalna.

Komentari (13)
  • Ne leže nam Francuzi nigdje...

    24. 7. 2018,   15:14
  • zar opet francuska...

    24. 7. 2018,   15:08
  • Deru nas Francuzi u kojem god sportu se susretnemo haha

    24. 7. 2018,   15:11