Obavijesti

Sport

Komentari 40

Nisu mi vjerovali, ja podižem svijest o klanju životinja...

Nisu mi vjerovali, ja podižem svijest o klanju životinja...
1

To nije samo dijeta, imate neke etičke razloge. Morate biti svjesni što se događa životinjama, o klanju životinja i svemu što im se događa na farmi, rekao je Nole...

VIDEO

Bio je dominantan i nesavladiv za ostali teniski puk. A onda se nešto dogodilo krajem 2017. godine. Novak Đoković (31) je tada prešao na vegansku prehranu kako bi očistio svoje tijelo jer je smatrao da će tako dobiti puno više energije. No dogodilo se suprotno.

Pokretanje videa...

01:00

Pao je u duboku krizu iz koje nikako nije mogao izaći. Vukao se po terenu, više ne izgledalo kao da meditira nego da igra tenis. Ispadao je rano s turnira i izgledao je neprepoznatljivo. Dizale su se razne teorije zavjere oko njegovog stanja. Neki su pisali da je razlog nevjera, a neki su upirali prstom u čuvenog španjolskog gurua Pepea Imaza s kojim je surađivao neko vrijeme. Tada ga je mučila i ozljeda lakta, ali mediji su smatrali da je to samo paravan.

Pojavljivali su se mnogi 'stručnjaci' koji su govorili da će se Nole uništiti na takav način i da mu tijelo od orašastih plodova, voća i povrća ne može proizvesti dovoljne zalihe energije za duge i naporne mečeve. A prozvao ga je i bivši izbornik srpske Davis Cup reprezentacije.

-  Smanjio je treninge i onda je počeo s čudnim načinom ishrane i više je meditirao nego udarao lopticu. Ispraznio je tjelesne zalihe. A to je katastrofa. Jedan Michael Phelps jede bakine specijalitete pa kasnije obori svjetski rekord. Novak je sjajan momak, ali je ponesen čudnim teorijama - pričao je Bogdan Obradović.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

When life gives you lemons.. don’t wait for the lemonade 🍋😃🙌

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on

No, već u 2018. godini, sve te optužbe i informacije su pale u vodu, a Novak je opet uspostavio, već toliko viđenu dominaciju. Novak trenutačno igra na Australian Openu, a novinarima je konačno objasnio zašto je prešao na veganstvo.

- Sretan sam da sam na ovoj vrsti prehrane i da mogu igrati na ovome nivou posljednje četiri godine. U početku je bilo jako puno kritika, ljudi mi nisu vjerovali, bilo je kao puno sumnji. Prošao sam kroz različite faze života i trebalo mi je neko vrijeme da se naviknem na živjeti na ovaj način - rekao je Novak Đoković za australske medije pa dodatno pojasnio što je to zapravo veganstvo i da to nema veze s dijetom.

Tennis - Australian Open - Third Round

- To nije samo dijeta, imate neke etičke razloge. Morate biti svjesni što se događa životinjama, o klanju životinja i svemu što im se događa na farmi. Sve to ima i jako puno utjecaja na klimatske promjene. Zbog toga sam prešao na veganstvo, to je meni puno jaču razlog nego kako ću igrati, to je životni pristup. Ponosan sam na sebe i nadam se da ću u budućnosti i dalje inspirirati ostale sportaše da budu na ovoj vrsti prehrane. Ja nisam dizač utega, ali imam optimalan balans brzine, snage moći. Ništa mi ne nedostaje - poručio je Novak.

On trenutačno igra u Australian Openu, a tamo je stigao do osmine finala gdje će igrati protiv Schwartzmana.


 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu