Obavijesti

Sport

Komentari 9

Nitko kao Bušlje! Naš kapetan daleko je najuspješniji igrač...

U subotu u 10 sati Hrvatska će se protiv Mađarske boriti za broncu, novu svjetsku medalju s kojom bi nastavila strašan niz osvajanja kolajni na planetarnim smotrama

VIDEO

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u subotu (10 sati) kreće u borbu za broncu na Svjetskom prvenstvu. Izabranici Ivice Tucka sučelit će se Mađarskoj, tražiti sedmu uzastopnu medalju sa svjetskih prvenstava.

Naši vaterpolisti osmi su se put našli u polufinalu SP-a zaredom i na ovom turniru nastavili kontinuitet uspješnih rezultata, samo još treba dohvatiti broncu.

A priča dana naš je kapetan Andro Bušlje (33). Ikona hrvatskog vaterpola kreće u pohod na svoju sedmu medalju sa svjetskih prvenstava, a već je i s dosadašnjih šest odličja (zlata 2007. i 2017., srebro 2015., bronce 2009., 2011. i 2013.) daleko najuspješniji vaterpolist u povijesti ovog natjecanja.

Varga igra sa slomljenim prstom

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Po pet medalja sa svjetskih prvenstava imaju Srbin Slobodan Nikić (tri zlata, po jedno srebro i bronca), ali i naš Maro Joković (dva zlata, srebro, dvije bronce), koji bi se današnjom broncom našao na drugome mjestu najboljih svih vremena. Bušlje i Joković zato imaju dodatan motiv, dva naša ključna aduta igraju za sebe, Hrvatsku, ali i za povijest.

Hrvatsku i Mađarsku svi su vidjeli u finalu (Srbija je došla u pričuvnom sastavu), ali dvije svjetske velesile “ratuju” za broncu. Tamas Märcz naslijedio je Tibora Benedeka i bitno podigao igru njihove reprezentacije. Najopasniji su po desnoj strani, gdje igraju Gergo Zalanki i Marton Vamos, tu je i zanimljiv centarski par Balazs Harai i Tamas Mezei, dok im lider i kapetan Denes Varga igra sa slomljenim prstom.

Hrvatska, također, traži medalju s velikog natjecanja petu godinu u nizu, a “barakude” su već pokazale kako u susretima za broncu nemaju problema s motivacijom. Kao i prošle godine, kad smo u dvoboju za treće mjesto u Europi uz uvjerljivu partiju srušili Italiju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka