Obavijesti

Sport

Komentari 122

Nitko kao veliki Rafa: Rekordni 12. put osvojio Roland Garros

Nitko kao veliki Rafa: Rekordni 12. put osvojio Roland Garros
1

Nadal je postao prvi u povijesti koji je u pojedinačnoj konkurenciji 12 puta osvojio jedan od četiri Grand Slam trofeja. Do danas je dijelio taj rekord s Australkom Margaret Court koja je 11 puta osvojila Australian Open

VIDEO

U reprizi prošlogodišnjeg finala u Roland Garrosu 33-godišnji "kralj zemlje" Rafael Nadal ponovno je nadigrao 25-godišnjeg Austrijanca Dominica Thiema i, svladavši ga sa 6-3, 5-7, 6-1, 6-1 nakon tri sata i jedne minute igre, po 12. put u karijeri osvojio Kup mušketira, što mu je 18. Grand Slam naslov u karijeri.

Bio je to 13. međusobni dvoboj Nadala i Thiema te deveta pobjeda ljevorukog Španjolca koji je od Austrijanca bio bolji u svih pet mečeva na Grand Slam turnirima, od kojih su četiri odigrali u Parizu. Thiem je prvi put uspio oteti set Nadalu u Roland Garrosu, ali nije uspio prekinuti niz trijumfa igrača starijih od 30 godina na Grand Slam turnirima.

Posljednji tenisač koji je prije 30. rođendana osvojio Grand Slam naslov bio je Britanac Andy Murray koji je kao 29-godišnjak osvojio Wimbledon 2016. godine.

Nadal je postao prvi u povijesti koji je u pojedinačnoj konkurenciji 12 puta osvojio jedan od četiri Grand Slam trofeja. Do danas je dijelio taj rekord s Australkom Margaret Court koja je 11 puta bila pobjednicom Australian Opena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Thiem je u prvom setu poveo 3-2 s 'breakom', ali je Nadal nanizao četiri gema i osvojio prvu dionicu. Thiem se 'breakom' u 12. gemu vratio u igru u drugom setu i izjednačio rezultat. No, to kao da je samo 'razljutilo' najboljeg tenisača na zemljanoj podlozi svih vremena pa je Nadal u sljedeća dva seta Thiemu prepustio svega dva gema.

Uz 12. pobjednički trofej, Nadal je iz Pariza odnio i pobjednički ček na 2,3 milijuna eura, dok je Thiem za poraz u finalu zaradio 1,18 milijuna eura.

Nakon 12. naslova u Parizu Nadalova Grand Slam kolekcija broji 18. trofeja, samo dva manje od rekordera Rogera Federera, a tri više od sljedećeg na vječnoj ljestvici, Novaka Đokovića. Njih trojica osvojila su posljednjih deset Grand Slam naslova.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 122
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener