Obavijesti

Sport

Komentari 21

Bjelica: Petkovića boli koljeno, ali bit će spreman za Atalantu

Bjelica: Petkovića boli koljeno, ali bit će spreman za Atalantu
9

Dinamo je godinama neslavno prolazio u Ligi prvaka, a sad smo konkurentni za prolazak i u posljednjem kolu kako god završi ova utakmica, rekao je Nenad Bjelica uoči puta Dinama za Milano

VIDEO

Nema nijednog razloga da budemo negativni. Momčad je u dobroj formi, dobro igra, iz utakmice u utakmicu pokazuje kvalitetu protiv najjačih protivnika u HNL-u i Europi. Sve je pod kontrolom i s velikim optimizmom očekujemo utakmicu, rekao je Nenad Bjelica.

Dinamo je letom iz zagrebačke zračne luke Franjo Tuđman u ponedjeljak otputovao za Milano, gdje ga u utorak od 21 sat očekuje utakmica petog kola Lige prvaka protiv Atalante.

"Modri" su puni optimizma te im je bod dovoljan da osiguraju proljeće u Europi kroz Europsku ligu, a još mogu do osmine finala u Ligi prvaka. U prvom kolu na Maksimiru razbili su Talijane 4-0, a Bjelica želi preslikati recept iz te utakmice.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

06:41

- Isto, organizirano, protiv Atalante se mora tako igrati. Vrlo agresivno ćemo im se suprotstaviti pa ćemo vidjeti kako će ispasti. Njihov pristup ne mogu predvidjeti, znam kakav će biti naš. Hrabro po tri boda pa ćemo vidjeti što će nam donijeti utakmica - rekao je i dodao:

- Vidite kako je u nogometu, kako je nepredvidiv. Nikad ne možete vjerovati da će se ovo ili ono događati na utakmicu. Vjerujemo u pobjedu.

Dinamo ima pet bodova iz četiri kola i u igri je za osminu finala Lige prvaka, što je malo tko mogao očekivati.

- Velik je privilegij biti u Ligi prvaka, u petom kolu imati šanse da se prezimi. Nitko to nije očekivao od nas. Dinamo je godinama neslavno prolazio u Ligi prvaka, a sad smo konkurentni za prolazak i u posljednjem kolu kako god završi ova utakmica - rekao je Bjelica.

Žuto svjetlo za pješake? Ispod juga stadiona osvanula tržnica
Žuto svjetlo za pješake? Ispod juga stadiona osvanula tržnica

Iako je Arijan Ademi propustio utakmicu protiv Hajduka, bit će u konkurenciji za nastup, a mali upitnik visi iznad imena Brune Petkovića, koji nije trenirao u nedjelju.

- Petković je dobio udarac u koljeno, ali mislim da će biti spreman za utakmicu - zaključio je trener Dinama.

Ne bude li mogao Petko, Bjelica će u vatru baciti Marija Gavranovića koji je također samouvjereno najavio utakmicu.

- Spremali smo se kao i za svaku drugu utakmicu. Imali smo u prvoj utakmici dosta šansi i iskoristili ih. Ovo će sigurno biti teška utakmica i nadamo se dobrom rezultatu. Možemo osigurati europsko proljeće i znamo koliko je važna za klub i za nas. Bit ćemo spremni kad krene - rekao je švicarski Hrvat.

Usprkos meču na tako velikoj pozornici, mitskoj Giuseppe Meazzi, ali i favoriziranom protivniku, Gavro vjeruje kako Dinamo Atalanti može pomrsiti račune.

Dino godinama ležao u bolnici: 'Odlučili smo ga dovesti doma'
Dino godinama ležao u bolnici: 'Odlučili smo ga dovesti doma'

- Mislim da smo više puta dokazali u europskim utakmicama da se možemo nositi sa svakim i želimo tako i nastaviti. Ozbiljna su momčad, bili su treća u Italiji i znamo kvalitetu koju imaju, ali i mi smo pokazali da možemo igrati dobar nogomet - rekao je.

Koliki bi problem mogla biti činjenica da se igra u Milanu, a ne u Bergamu?

- Ne znam hoće li biti prednost na našoj ili njihovoj strani. To je faktor koji nam može malo pomoći jer ipak ne igraju na svom stadionu, nego moraju i oni ići na San Siro, ali nama je drago što igramo na svom stadionu - rekao je Gavranović i još se jednom osvrnuo na prvu utakmicu ovih dvaju protivnika na Maksimiru:

- Prvo poluvrijeme je bilo stvarno fenomenalno što se nas tiče, u drugom su se malo digli, imali su koju šansu, tako da je 4-0 bio jako dobar rezultat za nas. Ali moramo biti svjesni da neće biti lagana utakmica jer je s druge strane jako dobar protivnik.

Utakmica Atalante i Dinama igra se u utorak od 21 sat, a sudi Rus Sergej Karasev. Očekuje se oko 5000 Bad Blue Boysa uz još koju tisuću Dinamovih navijača iz inozemstva.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'
IZNERVIRAO GA

VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'

Možete mi se rugati s 200 metara, ali gadosti mi u facu nećete govoriti. Iz Rusije sam, za mene je to automatski. Molim vas, nemojte ni pokušavati jer ćete završiti u bolnici, a ja u američkom zatvoru, rekao je borac