Obavijesti

Sport

Komentari 23

Niz je na 12: Uživajte, ovo je najuspješnije hrvatsko ljeto...

Niz je na 12: Uživajte, ovo je  najuspješnije hrvatsko ljeto...
5

I DALJE BEZ PORAZA Naši su klubovi u takvom naletu da bi 2018. godine pola HNL-a moglo u Europu. Dva bi kluba išla u kvalifikacije Lige prvaka, tri u Europsku ligu

VIDEO

Po tri pobjede Dinama i Lokomotive, dvije Hajduka, pa još dva remija Lokomotive, po jedan Rijeke i Hajduka. Ljeto je savršeno počelo za hrvatske klubove.

Nikad bolje. U prvih 12 utakmica još nema poraza, ako se poklope rezultati, mogao bi pasti i rekord od 16 pobjeda, koliko su Hrvati ostvarili prije dvije godine. Razlika je što su tad odigrali 26 utakmica u pretkolima.

Ako ćemo se držati isključivo brojki, Hrvatska ima i uspješnije, čak i stopostotno ljeto u kvalifikacijama za europska natjecanja. Doduše, u samo dvije utakmice. Hajduk je, naime, protiv Legije ostvario dvije pobjede 1994. i ušao u Ligu prvaka.

Dvije godine poslije hrvatski su klubovi nagomilali 13 pobjeda u 18 nastupa. Za to nisu bili ni zaslužni ni Croatia, ni Hajduk, ni Rijeka, nego - Segesta!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U ljeto 1996. u Intertoto kupu nagomilala je pet pobjeda, remi i dva poraza. Uz 1996. i rekordnu 2014., još su dva puta naši predstavnici imali deset ili više pobjeda, što bi ovoga ljeta mogli uhvatiti čak i prije četvrtih pretkola.

Najteže će biti Lokomotivi kod Vorskle, a ni Rijeku ne čeka lagan posao.

- Istanbul je jako dobar, ali izvukli smo povoljan rezultat u prvoj utakmici. Nadam se da ćemo pred punom Rujevicom u pravom ambijentu imati pomoć navijača i da prolazimo dalje - rekao je Mate Maleš uoči uzvrata.

Dinamo i Hajduk u puno su boljoj poziciji. Iako Zagrepčanin u redovima Hajduka puše i na hladno.

- Nogomet je prevrtljiv sport. Ne može se ništa znati unaprijed, moramo biti oprezni - rekao je Marko Ćosić, strijelac prvog od tri Hajdukova gola u gostima.

Realnost kaže da “bijeli” prolaze, no u uzvratu svejedno love pobjedu protiv Oleksandrije, bitnu zbog hrvatskog europskog koeficijenta o kojem toliko čitate i slušate ovih dana.

Kako sad stvari stoje, pola HNL-a igrat će europska natjecanja u ljeto 2018. godine. Dva kluba u Ligi prvaka, a tri u Europskoj ligi. Najbolji dokaz o rastu kvalitete u Ligi 10.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi