Obavijesti

Sport

Komentari 13

Nižić: Šok terapija je pomogla; Toplak: Nismo milanski Inter...

Nižić: Šok terapija je pomogla; Toplak: Nismo milanski Inter...
1

Da, krenulo me je... Svaki put kad dođem pred novinare kažete da zabijam samo ljeti, evo, sad ćete morati promijeniti mišljenje, jer zabijam i kad je hladno, rekao je Franck Ohandza poslije Intera

VIDEO

Prvo poluvrijeme smo se dosta borili s vjetrom, protivnikom i sami sobom, bilo je dosta problema s protokom lopte prema naprijed. U poluvremenu smo neke stvari iskorigirali, tražili smo prostore iz kojih će naši napadači ići jedna na jedan. Nakon prvog gola pao je psihološki teret s naših leđa, počeli smo igrati, i sretan sam i zadovoljan zbog igrača, ljudi u klubu, i navijača da smo odigrali ovako drugo poluvrijeme, i visokom pobjedom zaključili polusezonu, započeo je trener Hajduka Željko Kopić.

Hajduk zabio 'petardu' Interu briljantnim potezima napadača
Hajduk zabio 'petardu' Interu briljantnim potezima napadača

Imate li cjelovitu sliku na koga računate, na koga ne na proljeće?

- Mi ćemo napraviti kompletnu analizu i procjenu što je optimalno za Hajduk, ne samo za sljedeću polusezonu, nego i za novu sezonu. Nijednu odluku nećemo donijeti naprečac, nego na temelju analize.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Može li se Hajduk upustiti u borbu s Dinamom za prvo mjesto?

- Ja bih prije svega rekao da smo drugi na tablici i da smo ušli u polufinale kupa. Od kad sam ovdje, igrači su pokazali hrabrost i odlučnost, teško je pričati koliko će biti bodova, i za što će to biti dovoljno. Na meni je da pripremim momčad, da budemo što bolji, a za što će to biti dovoljno, to stvarno ne znam.

Kup se nameće kao najvažniji cilj?

- Nitko sretniji od nas, tome se ćemo posvetiti, i sve ispod maksimalnog davanja neće biti dovoljno. To je jedna od naših ciljeva za proljeće.

U klubu ima dovoljno novca. Hoćete li tražiti pojačanja na određenim pozicijama, konkretno bekova?

- Nisam imao informaciju da imamo novaca za pojačanja, ali ako ima, valjda ćemo s tim budžetom nešto pametno i napraviti.

Kad ste dolazili imali ste težak raspored. Jeste li i sanjali ovakav ishod?

- Došao sam dati sve, nisam razmišljao s kim i gdje igramo. Ne volim razmišljati o protivnicima, svjestan sam da je moja odgovornost da dam sve. Nekad je to bolje, nekada će biti lošije, i nije kurtoazija, ali igrači su napravili najviše. Zaista im nije bilo lako, a mi smo tu da ih posložimo malo kvalitetnije u glavama i na terenu. Ali njihova hrabrost i želja je bili apsolutna i ja im čestitam.

Koliko je ozbilj na Hamzina ozljeda?

- Liječnici pokušavaju organizirati magnetsku rezonancu, ja iskreno vjerujem da nije neki veći problem.

Što bi zaželjeli ispod bora?

- Da Hajduk ostvari sve svoje ambicije, a ukoliko se to i ostvari, a nekakav postotak u uspjehu bude moj, bit ću sretan i ponosan. Sve moje poslovne ambicije vezane su uz Hajduk, tako da će to i za mene biti najljepša želja..

Kreću li na pripreme svi igrači iz istih pozicija, ili su neki ipak zavrijedili malo kredita zbog toga što su napravili ove jeseni?

- Oni koji su dali više imaju bolju startnu poziciju, ali ne kao protekciju, nego još i veća obaveza. Vidjelo se da postoji hijerarhija, koji su nositelji igre, i koji su pokazali više ili manje...

Je li Ohandza jedan od takvih, dao je puno, a nema ugovor?

- On je za nas bitan igrač, posjeduje kvalitetu. Već sam rekao da je moj zadatak da mu kroz trenažni proces omogućim što manje ozljeda, i da bude što spremniji. Što se tiče produženja ugovora, to ćemo iskomunicirati na razini kluba. Treba mi svaki kvalitetan igrač.

U kakvom su statusu Savvas i Stipica?

- Ja sam svjestan da vi radite svoj posao, ali nema tu problema. Dante je naš prvi vratar, nije izgubio status, u Gradskom vrtu je odradio jako dobar posao, bio je stabilan, a Karlo je dobio priliku zbog Danteove ozljede. On je i dalje u prvom planu. Što se tiče Savvasa, njegova primarna pozicija je središnji vezni, igra ispred zadnje linije. O karakteru i spremnosti igrača da se žrtvuju za momčad svjedoči i da je odigrao i na stoperu, i to dobro. Pokazao je da može biti koristan i na više pozicija, i nije mi iznenađenje da je za njega stigla ponuda, iako je on ovdje dosta osporavan.

Koliko vam je novi kondicijski trener Luigi Febbrari pomogao da izgledate dobro?

- Ja ga od prije nisam poznavao, došao je ovdje na račun ranijeg boravka i kvalitetnih stvari koje je napravio. Ja sam mu odmah stavio do znanja da nisam egoista, treba mi sva pamet koju možemo staviti na stol, da momčad bude bolja. Mi se još uvijek pronalazimo, sklapamo planove i programe, da to što kvalitetnije izgleda. Njegovo znanje nije upitno, i on će dati jako puno ovoj momčadi...

Što kažete o odnosu s navijačima?

- Taj odnos dosta opterećuje ljude u klubu i igrače. Ja generalno ne volim pričati i dodvoravati se, nego raditi. Nakon utakmice u Osijeku sam otišao razgovarati s navijačima, rekao im da ćemo se baciti na glavu... To se moglo i vidjeti u utakmicama koje su uslijedile, a tko je koga sinoć išao pozdraviti ili nije, može se gledati i nespretno, i ovako, i onako.... Ja u dublju analizu neću ulaziti, ne želim, niti imam ingerencije. Moja je želja da igrači pokažu svima da su pravi, i da će se protokom vremena vratiti kvalitetna atmosfera na tribinama, kakvu je Hajduk u najvećem dijelu imao, i što mu pripada.

Kakav je pogled s drugog mjesta?

- Lijepo je, zadovoljan sam, ali sam svjestan ambicija kluba. Tih 12 bodova minusa je veliko, ali kad uzmem kontekst svega što se događalo, moram biti zadovoljan postignutim rezultatima.

Erceg: Mučio nas je vjetar

Franck Ohandza opet je bio sjajan.

- Dobili smo 5-0 svi su sretni i što više reći. Idemo kući, vidjeti obitelji...

Odigrali ste dobro?

- Da, krenulo me je... Svaki put kad dođem pred novinare kažete da zabijam samo ljeti, evo, sad ćete morati promijeniti mišljenje, jer zabijam i kad je hladno.

Ante Erceg je zabio dva gola.

- U prvom dijelu smo imali dosta problema zbog vjetra, ali smo znali da ćemo u nastavku zabiti niz vjetar. To se i dogodilo. Pobjeda nam je važna jer možemo ići s mirom na odmor.

Stoper Mislav Komorski iz redova poraženih kaže:

- Nemam racionalnog objašnjenja što se dogodilo u drugom poluvremenu, nakon ovog poraza smo s tim bacili mrlju na odličnu polusezonu. Ne mogu reći da je vjetar uzrok porazu, neobjašnjivo je kako smo primili pet komada, ali je možda bolje jednu izgubiti ovako, 5-0, nego pet po 1-0.

Toplak: Negdje sam i ja napravio grešku

Samir Toplak rekao je sljedeće:

- Morat ću analizirati moj govor igračima u svlačionici iz poluvremena, očito sam i ja nešto pogriješio kad smo ovako nastradali u drugom dijelu. A nismo trebali, upozorio sam ih na vjetar i na duge lopte, nabacivanja... Ali nakon par minuta primili smo gol i sve je palo u vodu. Možda ću biti i malo bahat, ali da je onaj Inter od prije par kola došao na Poljud, imao bi Hajduk danas grdnih muka. Pred utakmicu s Rijekom smo bili kompletno spremni za Hajduk, ali ozljede i kartoni su nas prorijedili. Mi nismo Inter iz Milana da imamo 20 igrača koji mogu igrati na istom nivou.

Kapetan Zoran Nižić zadovoljan je velikom pobjedom.

- Kontrolirali smo utakmicu od prvog do posljednjeg trenutka. Prvo poluvrijeme je bilo dosta nezgodno jer smo igrali protiv bure, ali zato nam se u drugom potpuno otvorilo.

Što se dogodilo s Hajdukom? Dolaskom novog trenera stigla je i peta pobjeda u nizu.

- Očito je ova šok terapija urodila plodom. Trener je unio nove ideje, mi pokušavamo davati svoj maksimum, to daje rezultat, i moramo tako nastaviti.

U kupu ste izvukli Lokomotivu, najlakšeg protivnika, moguće je osvajanje kupa?

- Oni su najlakši na papiru, ali Lokomotiva je dobra momčad. No, kup je zanimljivo natjecanje, sve je moguće, ali sustav je takav, mi moramo pobijediti tko god nam stoji na putu.

Je li ovih 12 bodova prevelika razlika, je li realna?

- Masu bodova smo prosuli u zadnjim minutama, nažalost kada smo trebali napraviti iskorak, nismo ga napravili mi, nego oni.

Što možete poručiti navijačima za nastavak sezone?

- Da će nastaviti gledati ovakav Hajduk.

Ahmed Said bio je također strijelac.

- Prvo poluvrijeme je bilo teško jer smo igrali kontra vjetra, a u drugom smo kontrolirali utakmicu, zabili brzi gol, i do kraja pobjedu potvrdili s još četiri gola. Bilo je važno zatvoriti polusezonu pobjedom, i sada nam slijedi malo odmora, pa nastavak sezone.

Hajduk sjajno igra i nanizao je pet pobjeda. Što se dogodilo?

- Normalno je imati oscilacije tijekom sezone, prikazivali smo mi dobru igru i ranije, mi smo dobra momčad, i to sada i pokazujemo.

Što ste rekli treneru nakon što vas je zamijenio?

- Rekao sam da je sve ispalo po planu. Htio me je izvaditi jer mi je prijetio treći žuti karton, a imao sam i sreće da zabijem gol prije nego sam izašao.

Visoka su očekivanja u nastavku sezone?

- Hajduk je klub koji uvijek ima visoka očekivanja, a mi smo se dobrim igrama u zadnjih par kola doveli u tu situaciju da su očekivanja velika. U polufinalu smo kupa i drugi u prvenstvu. Kup je vrlo važan, baš kao i liga, a od dolaska trenera Kopića pobijedili smo u pet od šest utakmica, i to je sjajno.

Ostajete u Hajduku?

- Vjerujem da ostajem u Hajduku. Otići ću samo kratko u Ganu, ali se vraćam na početak priprema.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener