Obavijesti

Sport

Komentari 55

Nizozemci gurnuli Nijemce u Ligu B, Slovenci sele u zadnju!

Nizozemci gurnuli Nijemce u Ligu B, Slovenci sele u zadnju!
13

Reprezentacija Nizozemske priredila je svojevrsno iznenađenje i dobila svjetske prvake Francuze s 2-0 u Rotterdamu u 5. kolu A Lige u Uefinoj Ligi nacija. Golove su zabili Gini Wijnaldum i Memphis Depay

VIDEO

"Da ima grob, došla bih mu, zapalila svijeću. I rekla bih mu: Sine, čekaj me. Živa ne mogu k tebi na nebo."

Pročitaj priče nestalih u Domovinskom ratu.


'Oranje' su preporođene!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nizozemci su odigrali sjajnu utakmicu u Rotterdamu protiv svjetskih prvaka Francuza te su slavili golovima Liverpoolova veznjaka Georginija Wijnalduma koji je zabio u 44. minuti i Memphisa Depaya 'panenkom' iz kaznenog udarca u 95. minuti. Nizozemci su s nova tri boda ostali u igri za prvo mjesto u svojoj skupini i sada im treba samo bod protiv Njemačke u zadnjem kolu za plasman na završni turnir.

Ova tri boda Nizozemske znače da Njemačka i matematički ispada u B Ligu jer ima samo jedan osvojeni bod u tri odigrane utakmice. Nijemcima to čak i nije najgora vijest. Mogli bi se naći među dvije najlošije reprezentacije A Lige i tako izgubiti status nositelja u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020.

UEFA Nations League - League A - Group 1 - Netherlands v France

Nizozemskoj je to prva pobjeda nad Francuskom nakon 10 godina kada su 'oranje' predvodili Sneijder, Van der Vaart i Van Nistlerooy, a za Francusku su nastupala imena poput Riberya i Govoua.

LIGA A 

SKUPINA 1

Nizozemska - Francuska 2-0 (Wijnaldum 44, Depay 90+6pen)

POREDAK: Francuska 7, Nizozemska 6, Njemačka 1

U Ligi B Slovačka je deklasirala Ukrajinu s 4-1 golovima Rusnaka, Kucke, Zrelaka i Maka, a za Ukrajince je jedini gol zabio Konopljanka. Za Ukrajince je taj susret bio rezultatski nebitan jer su već osigurali prolazak skupine s devet osvojenih bodova. Slovaci i Česi imaju po tri. 

Wales je na domaćem terenu izgubio od Danske 2-1. Danci su time osigurali plasman u Ligu A, a to su im omogućili Nicolai JorgensenMartin Braithwaite.Utješni pogodak za Wales zabio je Gareth Bale u smiraju susreta. Danska je osvojila skupinu s nedostižnih sedam bodova, Wales je na šest, a Irska na samo jednom bodu.

LIGA B 

SKUPINA 1

SLOVAČKA - UKRAJINA 4-1 (Rusnak 6, Kucka 26, Zrelak 52, Mak 61/Konopljanka 47)

POREDAK: Ukrajina 9, Češka 3, Slovačka 3

SKUPINA 4

WALES - DANSKA 1-2 (Bale 89//Joergensen 42, Braithwaite 88)

POREDAK: Danska 7, Wales 6, Republika Irska 1

Slovenci su ispali u Ligu D. S Norveškom su odigrali 1-1 na domaćem terenu. Poveli su golom napadača Dinamo Kijeva Benjamina Verbiča, ali im je planove pokvario Bjorn Johnsen koji je zabio za 1-1. Cipar je odigrao 1-1 s Bugarskom i time zadržao nadu za plasmanom u višu ligu, golom Panyiotisa Zacharioua, dok je za Bugarsku zabio Nikolay Dimitrov. U toj grupi Norveška vodi s devet bodova, a prati ih Bugarska također s devet, dok Cipar ima sedam, a Slovenija tek četiri boda i više ne ovise sami o sebi u pokušaju očuvanja statusa u Ligi C.

LIGA C

SKUPINA 3

CIPAR - BUGARSKA 1-1 (Zachariou 24//Dimitrov 89pen)

SLOVENIJA -NORVEŠKA 1-1 (Verbič 9//Johnsen 85)

POREDAK: Norveška i Bugarska po 10, Cipar 5, Slovenija 2

Armenija je napunila mrežu Gibraltara do vrha (6-2) te im se tako revanširala za 1-0 poraz prije mjesec dana u Armeniji. Četiri komada utrpao je Yura Movsisyan, a po jedan su zabili Artur Kartashyan i Alexander Karapetian. Za Gibraltar su zabijali De Barr i Priestley. Makedonija je 2-0 dobila Lihtenštajn u gostima, a golove su zabili veznjak Levantea Enis Bardhi i nekadašnji napadač zaprešićkog Intera Ilija Nestorovski.  Makedonci u svojoj skupini s 12 bodova i idu prema Ligi C (treba im samo bod protiv slabašnog Gibraltara u zadnjem kolu op.a.), Armenija ih prati s devet bodova, Gibraltar ima 6, a Lihtenštajn 3.

LIGA D

SKUPINA 4

GIBRALTAR - ARMENIJA 2-6 (De Barr 10, Priestley 78//Movsisjan 27, 48, 52, 54, Kartašjan 66, Karapetjan 90+4)

LIHTENŠTAJN - MAKEDONIJA 0-2 (Bardi 53, Nestorovski 90+1)

POREDAK: Makedonija 12, Armenija 9, Gibraltar 6, Lihtenštajn 3

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet