Obavijesti

Sport

Komentari 32

Nijemci rutinski preko Slovaka: Trica za prolazak u četvrtfinale

Nijemci rutinski preko Slovaka: Trica za prolazak u četvrtfinale
4

Njemačka je uzvratila Slovačkoj za poraz u pripremama za Euro svladavši je 3-0 u Lilleu u ogledu osmine finala Europskog prvenstva. Strijelci su bili Boateng, Gómez i Draxler

VIDEO

Njemačka je potvrdila status favorita u ogledu osmine finala Eura protiv Slovačke te gotovo bez ikakvih trzavica pobjedom 3-0 izborila četvrtfinale i veliki okršaj s pobjednikom ogleda između Italije i Španjolske koji je na rasporedu u ponedjeljak.

Slovačka je šokirala svjetske prvake u Augsburgu prije nešto manje od mjesec dana u pripremama za Francusku pobijedivši 3-1, ali nije mogla ponoviti takvu igru u Lilleu na multifunkcionalnom stadionu Pierre Mauroy. Njemačka je sačuvala mrežu netaknutom četiri utakmice, više nego i na jednom prošlom Euru.

Gledatelji su mogli vidjeti uzbudljivo otvaranje utakmice u kojem je Njemačka povela krasnim dalekometnim golom Boatenga u osmoj minuti koji je podsjetio na bombu Luke Modrića protiv Turske. Bio je to Jérômeov prvijenac u 63. nastupu za reprezentaciju, i to kakav.

Pet minuta potom Nijemci su praktično mogli riješiti pitanje četvrtfinalista kad je Martin Škrtel skrivio penal na Gómezu, no Jan Kozáčik pročitao je šut Mesuta Özila i ostavio svoju momčad na životu.

Tko zna kako bi se utakmica razvijala da je u 41. minuti Juraj Kucka pogodio glavom nakon ubačaja Petera Pekaríka. Spasio je Nijemce Manuel Neuer fantastičnom obranom, a samo dvije minute poslije njegovi su suigrači poentirali na drugoj strani.

Draxler je obavio pola posla prošavši u šesnaesterac s lijeve strane, a Mario Gómez, kojega je Löw stavio u početnih 11 umjestio Götzea, nije imao težak zadatak udvostručiti njemačku prednost četiri minute prije velikog odmora. Imala je Njemačka čak 15 udaraca u prvom poluvremenu, više od bilo koje reprezentacije u dosadašnjem tijeku Eura.

Slovački su pokušaji prema Neueru, izuzev onog Kucke, uglavnom bili jalovi i Njemačka je u nastavku rutinski čuvala rezultat. Točku na "i" te potvrdu velike pobjede stavio je Julian Draxler u 63. minuti. Volejem s druge stative nakon kornera zabio je za konačnih 3-0, a bilo bi i više da se Kozáčik nije ispriječio Kroosu koji je imao veliku priliku u nadoknadi.

Euro 2016., osmina finala, Lille:

  • Njemačka - Slovačka 3-0 (Boateng 8', Gómez 43', Draxler 63')
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu