Obavijesti

Sport

Komentari 9

"Noćima ne spavam jer znam da leži u bolničkom krevetu..."

"Noćima ne spavam jer znam da leži u bolničkom krevetu..."
1

'Sjedili smo jedan do drugog u svlačionici u mlađim uzrastima. Sad želim nositi broj 34 jer ćemo osvojiti 34. naslov', rekao je veznjak Ajaxa Donny van de Beek koji golove posvećuje prijatelju Nouriju koji je u komi

VIDEO

Pred nizozemski reprezentativcem Donnyjem van de Beekom (22) velika je karijera. Nosio je ove sezone vezni red Ajaxa u njihovom čudesnom proboju do polufinala Lige prvaka, a sve tu uz posebnu motivaciju. 

Van de Beek je veliki prijatelj s Abdelhakom Nourijem (22), dvojica su kompića maštala kako će postati junaci Ajaxovih navijača. Taj je san prekinula grozna nesreća kada se Nouri 8. srpnja 2017. srušio na pripremnoj utakmici u Austriji i pretrpio teška oštećenja mozga.

AUT, TL Werder Bremen 2017 - FSP Ajax Amsterdam vs Werder Bremen

Gotovo dvije godine kasnije Nouri je i dalje u komi, a Van de Beek živi san obojice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Champions League Semi Final Second Leg - Ajax Amsterdam v Tottenham Hotspur

Nakon što je zabio gol Nici u pretkolu Lige prvaka, tri tjedna poslije nesreće, Donny je pokazao broj 34, koji je nosio Appie (Nourijev nadimak op.a.).

- To mi je došlo iz srca. Uvijek želim zabiti gol, ali ovaj put sam to htio više nego ikad. Za Appija i njegovu obitelj. On želi da nastavimo - rekao je tada.

I Van de Beek je doista nastavio. Baš dokle su dvojica prijatelja zamišljala. Ne, nije jak na lopti kao neki njegovi suigrači, ali trči i vuče za sve njih.

A Donny ne igra samo za prijatelja nego i za brata Rodyja. Kojem je u djetinjstvu otkriven tumor na leđima.

- Tada je Donny tek bio na probi u Ajaxu. Jako ga je pogodilo kad je vidio vrata u takvom stanju, ali Rody mu je rekao: 'Ne brini za mene, samo se pobrini postaneš igrač Ajaxa.' - ispričao je tata suznih očiju.

Ajax Amsterdam - Tottenham Hotspur

'Donny dobrog srca' osvrnuo se za nizozemski Telegraaf na cijelu situaciju.

- Često idem u posjet njegovoj obitelji, a kod Appieja ću otići za vrijeme praznika. Zbog toga da zaštitim samog sebe. Nisam dugo bio kod njega jer se jako rastužim kad god ga vidim. Budem uzrujan i tužan nekoliko tjedana i loše spavam. Jako me boli to sve. Volio bih ga viđati svaki dan jer mi jako nedostaje, ali sam siguran da to ne bi funkcioniralo na ovaj način. Kad sam s njim, pričam mu i ponekad vidim smiješak na njegovom licu. Nešto do njega uistinu dopre - rekao je Donny jedva susprežući suze.

- Appie je bio tako pametan, zar ne? Sjedili smo jedan do drugog u svlačionici u mlađim uzrastima. Sad želim nositi broj 34 jer ćemo osvojiti 34. naslov. Nakon njegove nesreće razmišljao sam o svemu što je rekao i sa sigurnošću sam znao da neću napustiti Ajax sve dok jednom ne postanemo prvaci. Jako sam to želio - dodao je.

Champions League Semi Final First Leg - Tottenham Hotspur v Ajax Amsterdam

- Onda u Ajaxu mislim na nižeg igrača s brojem 34. Teško mi je govoriti o tome, ja sam dosta povučen. Kad sam tužan, povučem se u sebe. Nikad nisam trebao psihologa, imam sve u svojoj obitelji i prijateljima. Tu su za mene uvijek i slušaju me kad je potrebno.

Van de Beek u klubu je svojih snova 12 godina, 2015. bio je proglašen najboljim mladim igračem i ušao u prvu momčad, a ovoga bi ljeta lako mogao otići. PSG, Bayern i više engleskih klubova ga žele. A njegova je želja otići sa stilom.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub
Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak

PSG je izborio polufinale Lige prvaka nakon što je slavio preokretom na Montjuicu. Barcelona je povela preko Raphinhe, ali je sve promijenio crveni karton Arauja, nakon čega je PSG zabio četiri gola za prolaz