Obavijesti

Sport

Komentari 15

Nogometna arena spremna za rukomet! Baš je spektakularna

Nogometna arena spremna za rukomet! Baš je spektakularna
9

Posljednje sitnice oko protokola uštimavale su se u Tele2 Areni u Stockholmu dok smo zavirili na parket. Teren je smješten ispred jednog od golova, a izgrađena je i velika montažna tribina

VIDEO

Hrvatska rukometna reprezentacija stigla je u Stockholm, u spektakularnu Tele2 Arenu, gdje se ovaj vikend održava završnica Europskog prvenstva.

Stadion koji je dom švedskih prvoligaša Hammarbyja i Djurgårdena otvoren je 2013. i njegova je izgradnja stajala čak 290 milijuna eura.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:55

Za nogometne je potrebe kapacitet 35.000 mjesta, a ovom prigodom teren je postavljen ispred sjevernog gola, kao što je bio slučaj sa stadionom Pierre Mauroy u Lilleu, gdje su naši košarkaši igrali Europsko prvenstvo, a tenisači osvojili Davis Cup.

Velika montažna tribina postavljena je sa zapadne strane pa je kapacitet ove dvorane, kako nam kažu organizatori, 22.500 mjesta. Hrvatska bi teren trebala isprobati na uobičajenom treningu jutro uoči utakmice.

Tu su nastupili Madonna, Iron Maiden, Avicii, Swedish House Mafia, Rolling Stones... A u susjednom Ericsson Globeu dvaput je održana Eurovizija, 2000. i 2016.

Ušli smo na parket Tele2 Arene baš dok je trajala generalna proba za ceremoniju uoči završne četiri utakmice na Euru i doista izgleda fantastično. Iako se radi o stadionu, domaćini su se pobrinuli da posjetiteljima ne bude hladno.

A medijske su djetatnike opskrbili vodom u tetrapaku, za razliku od Graza, gdje je sve vrvjelo popularnim energetskim napitkom...

Prvi će na trener u petak Norvežani i Hrvati, a početak je pomaknut na raniji termin, u 18 sati. Nakon njih, od 20.30 igraju Španjolska i Slovenija.

Červar ostao bez glasa, Luka Stepančić poručio: Prolazimo!
Červar ostao bez glasa, Luka Stepančić poručio: Prolazimo!

U subotu se od 16 sati igra utakmica za peto mjesto između Njemačke i Portugala, a od 18.30 utakmica za broncu. Finale je u nedjelju od 16.30.

POGLEDAJTE GALERIJU:

23
| Foto: Luka Stanzl/PIXSELL - ILUSTRACIJA
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše
BIRTIJA

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše

Volio bih dočekati da se isti ljudi koji se svako toliko okupe slaveći uspjeh pojedinca ili grupe sudržavljana u jednakom broju, ili plus još toliko, redovito okuplja kako bi zaštitili svoja prava. Borba za više razuma

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali
LINO ČERVAR ZA 24SATA

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali

Ja vodim bitke na terenu, a zajedno sa suprugom Klaudijom i onu životnu za njezino zdravlje. U deset situacija u finalu protiv Španjolske bili smo oštećeni, rekao nam je Lino Červar
'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'
SREBRNI 'KAUBOJ' MATANOVIĆ

'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'

Otac je bio na prvih sedam utakmica, ostali su se rasporedili. Nažalost, Stockholm je bio predaleko i preskup, pa nisu došli tamo. Dresovi? Ma, svima sam dao i više njih, kaže nam Vlado Matanović