Obavijesti

Sport

Komentari 47

Nole: Hrvate gledam kao svoje, iz srca sam navijao za njih...

Nole: Hrvate gledam kao svoje, iz srca sam navijao za njih...
1

Poštujem svakog čovjeka, a pogotovo ljude koji su žrtvovali puno toga i koji su postigli takve uspjehe iz tako male zemlje, kaže Novak Đoković koji je tijekom SP-a u Francuskoj navijao za Hrvatsku

VIDEO

Sport najbolje ujedinjuje ljude. Pokazalo se to jako puno puta... Bilo da se radi o odnosima sportaša iz susjednih zemalja ili o navijačima različitih hrvatskih klubova koji tijekom velikih natjecanja navijaju kao jedan za svoju jedinu - Hrvatsku.

Naša regija se može pohvaliti time da iz nje dolaze dva ponajbolja svjetska sportaša - Luka Modrić i Novak Đoković. Najbolji nogometaš i najbolji tenisač svijeta. Đoković je tako navijao za Hrvatsku tijekom Svjetskog prvenstva u Rusiji, naši nogometaši zatim su njega podržavali na Wimbledonu, a u studenom je Novak Marinu Čiliću, Borni Ćoriću i ostalim dečkima iskreno čestitao na osvajanju Davis Cupa.

Pokretanje videa...

Doček srebrnih 'vatrenih' 2018. 02:22

Njegove izjave u kojima hvali uspjehe Hrvata nisu najbolje sjele baš svima u njegovoj domovini, ali Nole je svaki put pokazao da je prije svega - čovjek. Prije nekoliko dana Modrić je uzvratio pohvalama Đokoviću, a hvalospjevi najboljeg igrača svijeta nagnali su novinare Sportskog žurnala da sa svojim tenisačem još jednom porazgovaraju o podršci koju je davao Hrvatskoj tijekom SP-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- O Luki mislim sve najbolje, imao sam priliku upoznati ga i vidjeti samo jednom. To je bilo u ožujku u Americi. Hrvatska reprezentacija je došla na prijateljsku utakmicu u Miamiju, ja sam imao turnir, a sreli smo se na košarkaškoj NBA utakmici koju smo svi došli gledati - objasnio je Đoković i nastavio:

- Tada sam sreo njega i još nekolicinu igrača. Sve ih izuzetno poštujem, jer poštujem prije svega svakoga na ovoj planeti, pogotovo ljude koji su žrtvovali puno toga i koji su postigli takve uspjehe iz tako male zemlje. Naravno da sam navijao iz srca za njih.

- Znam kakva je politička situacija i da su rane iz rata još uvijek svježe mnogim ljudima. Molim se za svakoga jer rat nikome nije donio ništa dobro, no sport se uvijek treba držati izvan politike. U to čvrsto vjerujem. Hrvatska, Makedonija, BiH su naši prvi susjedi i nekako ih gledam kao svoje. Znam da će se mnogi uvrijediti zbog ovoga što govorim, ja i njih razumijem i poštujem, ali ja sam takav - završio je iskreni Nole.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi