Obavijesti

Sport

Komentari 21

Neuništivi Kiro sa sirenom je donio veliko slavlje Makedoniji!

Neuništivi Kiro sa sirenom je donio veliko slavlje Makedoniji!
15

Tešku utakmicu prolazi BiH. Kako ide vrijeme, tako Norveška bježi daleko, daleko. Švedska je Švicarskoj od početka pokazala 'tko je gazda', a Kiro i na oproštajnom turniru dokazuje svoju snagu

VIDEO

Reprezentacija BiH pala je protiv prejake Norveške predvođene Sanderom Sagosenom s čak 12 postignutih golova. Konačni rezultat bio je 32-26, a 'žuti' su posustali već krajem prvog dijela.

Stepančićev top u ruci najbrži šut na Euru, 137 kilometara/h
Stepančićev top u ruci najbrži šut na Euru, 137 kilometara/h

Iako su mnogi pomislili da će ovo Norvežanima biti tek malo teži trening, na otvaranju susreta BiH nije imala pretjerano problema. Držala se Bosna i Hercegovina uvijek blizu, tek gol ili dva razlike uspjeli su postići favoriti dok su 'žute' na životu držali Nikola Prce i Dejan Malinović.

Nakon 15 minuta razbranio se Burić - Benjamin. U prvih 20 minuta skupio je već šest obrana i BiH omogućio da dođe čak i do izjednačenja i unervozi Norvežane. Ipak, na poluvremenu su Norvežani imali prednost 17-12 zahvaljujući nevjerojatnom Sanderu Sagosenu koji je zabio čak sedam komada u prvih 30 minuta susreta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ništa slabiji nije bio niti u drugom dijelu kada je na svoj konto dodao još pet golova sedam minuta prije kraja susreta, a Norveška je imala čak plus devet. Do kraja su prednost održali na plus šest i u konačnici slavili 32-26 predvođeni nevjerojatnim Sagosenom s izvanzemaljskih 12 golova! 

U reprezentaciji BiH najbolji je bio Nikola Prce sa sedam golova. Benjamin Burić skupio je 10, a Nebojša Grahovac tri obrane.

2020 Men
Među najvećim zvijezdama na Euru su i dva hrvatska igrača
Među najvećim zvijezdama na Euru su i dva hrvatska igrača

Kiro, ostani još malo!

U grupi B  Sjeverna Makedonija je nošena iskusnim Kirilom Lazarovom svladala  Ukrajinu 26-25.  Lazarov je najavio kraj reprezentativne karijere nakon ovog prvenstva,ali pokazao je kako mu godine ne mogu ništa. Utakmicu je otvorio svojim golovima s vanjske linije, iako mu je skoro 40 na leđima. 

Dobro poznata igra Makedonije igrala se i u prvom dijelu ove utakmice. Široko postavljen napad, dirigent Kiro na desnom vanjskom, križanja s lijeve strane i lopta na Stojančeta Stoilova na šest metara. Shvativši da to neće uroditi plodom, Makedonci su prestali prosipati lopte, a Manaskov, Georgievski i Taleski uhvatili su se, uz Kiru, 'paljbe' na Komoka, a uz četvrti Kirin gol na susretu, Makedonci su na pauzu otišli s 13-10.

Nije tu stao kralj makedonskog rukometa. Kiro je i otvorio drugi dio jednim golom, a kako je vrijeme odmicalo, unatoč raspoloženim Manaskovu, Stoilovu i Taleskom, Ukrajinci su 10 minuta do kraja uspjeli doći do izjednačenja pri rezultatu 22-22.

Trgnuli su se Makedonci, shvatili da još samo kratko trebaju izdržati taj jaki tempo i pet minuta prije kraja otišli opet na dva razlike uz sjajno krilo Manaskova i pivota s vrha Europe Stoilova. Ukrajina se nije dala, dvije sekunde do kraja na semaforu je stajao egal, Makedonci su imali igrača više, a onda je došao on - Krio Lazarov 'topčinom' je sa zvukom sirene zatvorio susret i samo produžio do navijača s crveno-žutim rekvizitima za veliko slavlje.

EHF EURO, Makedonija - Ceska
Španjolski izbornik kritizirao je EHF: Ovo je sve postalo biznis
Španjolski izbornik kritizirao je EHF: Ovo je sve postalo biznis

U skupini F još igraju Švedska i Švicarska. Šveđani su od početka bolje otvorili susret i nakon deset minuta imali 7-4,  a kasnije su svoju dominaciju samo još više pokazivali.  Nakon 20 minuta igre u prvome dijelu, Švedska se već 'odlijepila' na šest razlike (16-10) uz svoga najboljeg strijelca Jerryja Tollbringa.  S velikom razlikom od čak sedam golova je Švedska otišla na predah. Rezultat je bio 20-13. Taj je razmak Švedska držala i deset minuta prije kraja. Lagergren i Nilsson bili su raspoloženi u drugom dijelu i vodili svoju reprezentaciju do prve pobjede.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše
BIRTIJA

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše

Volio bih dočekati da se isti ljudi koji se svako toliko okupe slaveći uspjeh pojedinca ili grupe sudržavljana u jednakom broju, ili plus još toliko, redovito okuplja kako bi zaštitili svoja prava. Borba za više razuma

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali
LINO ČERVAR ZA 24SATA

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali

Ja vodim bitke na terenu, a zajedno sa suprugom Klaudijom i onu životnu za njezino zdravlje. U deset situacija u finalu protiv Španjolske bili smo oštećeni, rekao nam je Lino Červar
'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'
SREBRNI 'KAUBOJ' MATANOVIĆ

'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'

Otac je bio na prvih sedam utakmica, ostali su se rasporedili. Nažalost, Stockholm je bio predaleko i preskup, pa nisu došli tamo. Dresovi? Ma, svima sam dao i više njih, kaže nam Vlado Matanović