Obavijesti

Sport

Komentari 7

Norvežani otkinuli bod 'furiji', Italija pobjedom osigurala Euro

Norvežani otkinuli bod 'furiji', Italija pobjedom osigurala Euro
1

U skupini F Švedska je dobila Maltu sa 4-0, dok je Španjolska u gostima kod Norveške vodila do sudačke nadoknade preko Nigueza, da bi Joshua King (90+4) zabio za konačnih 1-1...

VIDEO

Nakon što se nisu plasirali na prošlogodišnje Svjetsko prvenstvo, nogometaši Italije donekle su se iskupili u kvalifikacijama za Euro 2020., te su se pridružili Belgiji kao druga reprezentacija koja je osigurala plasman na EP. Belgija se u četvrtak kao prva plasirala na Europsko prvenstvo nakon što je susretu sedmog kola skupine I pobijedila San Marino sa 9-0, upisavši tako sedmu pobjedu u skupini uz gol razliku 28-1.

U 7. kolu skupine J kvalifikacija za Euro 2020. Italija je u subotu na rimskom Olimpicu protiv Grčke slavila sa 2-0 golovima Jorginha (63-pen) i Federica Bernardeschija (78), te je zadržala stopostotni učinak.

U istoj skupini Lihtenštajn je iznenadio Armeniju, odigravši 1-1, a remi domaćinima donio je Yanik Frick u 72. minuti.

U skupini F Švedska je dobila Maltu sa 4-0, dok je Španjolska u gostima kod Norveške vodila do sudačke nadoknade preko Nigueza, da bi Joshua King (90+4) zabio za konačnih 1-1. Unatoč remiju Španjolska je na korak od plasmana na EP.

Rumunji su ostali u igri za Euro nakon što su u gostima očekivano dobili Farske Otoke sa 3-0, ali trebale su im 74. minute za vodeći gol koji je zabio George Puscas. Pobjedu su potvrdili Alexandru Mitrita (83) i Claudiu Keseru (90+4). 

Rumunjska ima najgori raspored do kraja kvalifikacija, čekaju ih susreti protiv Norveške, Švedske i Španjolske. Najlakši raspored ima Norveška (Rumunjska, Farski Otoci, Malta), dok Švedska igra protiv Španjolske, Rumunjske i Farskih Otoka. Također, Švedska i Norveška mogu do EP-a kroz baraž.

U derbiju skupine D Danska je na domaćem terenu svladala Švicarsku sa 1-0, s tim da su gosti čak tri puta uzdrmali okvir danskog gola. Jedini pogodak postigao je Yussuf Poulsen u 84. minuti na dodavanje najboljeg danskog nogometaša Christiana Eriksena. 

U drugoj utakmici iz ove skupine nogometne reprezentacije Gruzije i Irske su u Tbilisiju odigrale 0-0. Čak tri reprezentacije u ovoj skupini - Danska, Švicarska i Gruzija - mogu izboriti Euro i temeljem rezultata u Ligi nacija, odnosno putem doigravanja u ožujku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao