Obavijesti

Sport

Komentari 51

Nova Birtija: Regionalna liga? Već je prošlo njezino vrijeme

Nova Birtija: Regionalna liga? Već je prošlo njezino vrijeme
1

Ako je točno da bi Uefa pobjednika ex-Yu lige nagradila plasmanom u Ligu prvaka, a dobra je šansa da bi prvak bio Dinamo, vrijedi li to danas svih balasta koje bi liga sa sobom donijela?

VIDEO

Da je ex-Yu liga krenula dovoljno rano, vjerujem da bi najjači klubovi država nastalih raspadom Jugoslavije, igrajući jedni protiv drugih, ili sporije nazadavali ili čak spriječili nazadovanje. Sjećam se biznis-plana. Zanimanje publike je po procjeni nesuđenog organizatora bilo taman takvo da je nekoliko godina očekivao veći prihod od ulaznica nego od prodaje televizijskih prava.

Bilo bi dovoljno novca da se malo duže zadrže igrači koji nisu baš za Barcelonu, Bayern, Manchester United, Milan ili PSG, dovoljno da se kupuju bolji nego što su se kupovali. Sponzorima nije svejedno plaćaju li reklame koje vidi četiri i nešto milijuna Hrvata u domovini, plus dijaspora, ili dvadesetak milijuna stanovnika bivše države, plus emigracija.

U nadi da će liga, usprkos svim troškovima osiguranja i balastima, pomoći da Dinamo i još poneki klub dočekaju proljeće u Europi, koji put doguraju do četvrtfinala, možda svake desete godine nekoga i gadno iznenade u četvrtfinalu... bio sam pobornik ex-Yu lige.

Danas, treba li Dinamu liga u kojoj će igrati protiv Zvezde, koja se, nije namjera nikoga vrijeđati, muči s predstavnikom Malte?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ako je točno da Uefa pobjednika ex-Yu lige misli nagraditi izravnim plasmanom u skupine Lige prvaka, a dobra je šansa da bi prvak bio Dinamo, vrijedi li to danas svih balasta koje bi liga sa sobom donijela?

Ozbiljne zafrkancije radi, tko bi uopće sudio? Dok s jedne strane danas mladi lav pametne klupe prodaje u Australiju, a bori se da ih proda u Katar, Sjedinjene Države i Švicarsku, Rimac u ponekoj utakmici pobijedi Teslu, a s druge nikako da se izliječimo od debate o ustašama i partizanima, samo nam još nedostaje uključivanje u raspravu i četnika.

Ako je onda bilo prerano za ex-Yu nogometnu ligu, rekao bih da je sad prekasno. Ili, da malo pomaknem koordinatni sustav, još je prerano. Ili, postavimo stvari ovako. Da danas Dinamo ili Hajduk požele igrati prijateljsku utakmicu negdje u Europi, tko bi se usudio biti domaćin? Da Hajduk organizira Trofej Marjan, na koji bi pozvao Dinamo, Zvezdu i Partizan...

Sami možete dovršiti ovu izjavnu ili upitnu rečenicu.

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram