Obavijesti

Sport

Komentari 6

Nova Birtija: Zbog tehnologije nogoš će biti pravedniji i bolji

Nova Birtija: Zbog tehnologije nogoš će biti pravedniji i bolji
1

Neće pregledavanje spornih situacija promijeniti odnos snaga, i dalje će veliki pobjeđivati male. Ali osim što će se mali bodu ili pobjedi radovati češće, veliki će bez pomoći sudaca na koju su navikli morati igrati bolje

VIDEO

Što bi bilo lijepo da je tehnologija bila uvedena u nogomet 2004. godine. David Trezeguet igrao bi rukom i možda ne bi ni jurio zabiti. Butina možda ne bi trčao na crtu nego bi mirno pričekao da se suparnik pravi blesav i zabije iako zna da će video pokazati da je igrao rukom, ili stane.

Dobra je oklada da bi Trezeguet zabio i radovao se tom golu. Pa neka bi mu bilo tih pola minute, koliko bi trebalo da Butina kaže kapetanu da zatraži provjeru videom.

Tehnologiju je odavno trebalo uvesti u ime pravde, ali i zbog same kvalitete nogometa. U prvoj minuti utakmice David Beckham padne, glumi faul, iako Dinamovih igrača nema nigdje blizu njega. Zapravo pita suca hoće li pomoći Manchester Unitedu. Ma u redu, najmanje su deset puta bolji od Dinama, ali čisto da zna hoće li se te večeri morati potruditi ili će im pobjeda biti poklonjena. Eto, te večeri su se morali truditi, ali ih nije išlo, pa je Dinamo na kraju ipak osvojio bod.

Tako, sigurno neće pregledavanje spornih situacija promijeniti odnos snaga, i dalje će oni veliki klubovi uglavnom pobjeđivati male, ali osim što će se mali bodu ili pobjedi radovati češće nego prije, veliki će bez pomoći sudaca na koju su navikli morati igrati bolje. Tehnologija će utjecati i na treninge i na utakmice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ne bih se čudio da je rasprava o uvođenju tehnologije u nogomet, kao i povećanje broja sudionika svjetskih prvenstava, dio istog ulizivanja malima. Oštećenih je više nego onih povlaštenih, pa na mjestima na kojima ne odlučuje novac jednostavno mogu preglasati kupce sudačkih odluka. Svašta će najbogatiji i najpopularniji morati otrpjeti još neko vrijeme prije nego što osnuju vlastite kontinentalne i, prije ili kasnije, interkontinentalnu ligu najbogatijih.

No možda je sve to nevažno u usporedbi s nogometom kakav bismo dobili da svi foliranti znaju da će video odmah pokazati da te suparnik jedva dotaknuo, ne bacaj se na travu kao da te je upravo tenk pregazio, ne simuliraj penal jer ćeš dobiti karton... Sad je laž jeftina. Svi saznaju da si varao, ali dobio si penal, s njim možda i naslov. Bolje da se laž sankcionira odmah u tom trenutnku. Sramota je ista, ili veća, a nema penala. Kažem, nogomet bi danas bio bolji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida