Obavijesti

Sport

Komentari 44

Bišćanova Rijeka u trileru kod Intera je startala trijumfom!

Bišćanova Rijeka u trileru kod Intera je startala trijumfom!
4

Nakon šest kola Rijeka se, pod vodstvom novog trenera, vratila pobjedama. Junak je dvostruki strijelac Antonio Čolak, a Bijeli su od 36. minute igrali s igračem manje. Za Inter je zabio 'Riječanin' Solomon

VIDEO

Ono što je trebao napraviti u svom prvom koraku sa Rijekinim grbom na prsima, Igor Bišćan kao šef struke Bijelih napravio je točno onako kako se priželjkivalo!

Nakon šest kola Rijeka se vratila pobjedama, proradio je i dvostruki strijelac Antonio Čolak, a momčad je, izborivši pobjedu unatoč tome što je od 36. minute zbog Lončarova isključenja igrala s igračem manje, pokazala i vjeru u sebe i zajedništvo i kvalitetu.

Naravno, sve to treba uzeti sa razumljivom zadrškom jer u pitanju je tek jedna utakmica, a suparnik (bez ikakve demagogije i uz svo dužno poštovanje prema Žutima i njihovom treneru Toplaku) ipak nije bio iz kategorije najtežih mogućih čak ni u HNL-u.

Rijeka je zbog dva žuta kartona koje je Lončar dobio u šest minuta zapravo igrala 'dvije utakmice'. Jednu do tog isključenja u kojoj je dominirala i pokazala da je šok-terapija započeta odlaskom klupske legende Matjaža Keka polučila očekivane pozitivne efekte te drugu u kojoj je prisilno morala prepustiti incijativu suparniku koji, na riječku sreću, nema kvalitetu da uz preuzimanje rizika demonstrira i adekvatnu učinkovitost u završnici.

Bijeli su od prve sekunde zagospodarili zaprešićkim travnjakom pa poveli već u 11 minuti solo-akcijom svojeg najofenzivnijeg čovjeka. Čolak je povukao loptu paralelno sa rubom kaznenog prostora s lijeve strane, otišao podosta udesno pa desnicom potegao prema Matkoviću koji je bio slabo postavljen (nejasno ostaje da li je imao i peh da lopta zakači nekoga od njegovih suigrača) i kraj akcije bio je: lob sa 17-18 metara i riječko 100% zasluženo vodstvo.

Rijeka je i narednih 25 minuta bila apsolutno dominantna no Stjepan Lončar još nije u stanju stalno pod kontrolom držati svoju inače pohvalnu i pozitivnu agresiju pa je devet minuta prije kraja poluvremena morao u svlačionicu, a domaći (Vuk) u zadnjoj minuti promašili zicer za 1:1 nakon prvih 45 minuta koje su zapravo trebale završiti sa najmanje dva gola prednosti za Bisšćanovu momčad.

U nastavku u koji se ušlo bez promjena novi je Rijekin trener početnih 4-2-3-1 promijenio u 4-4-1 sa Gorgonom (novim kapetanom!) na desnom, a Heberom na lijevom veznom. Inter je imao loptu u svojim nogama, ali - nije znao što s posjedom učiniti. Pa je kažnjen u 63. minuti.

Brza akcija kao demonstracija kvalitete o kojoj i Bišćan i Mišković pričaju, a koju Heber (pred-asistent), Pavičić (asistent) i Čolak (strijelac) nesumnjivo imaju. Dubinska lopta, eliminiranje istčalog protivničkog vratara asistencijom slobodnom suigraču koji iz blizine lako trpa u nebranjeni gol. Pavičić je slavio čim je gurnuo loptu; ne prije nego što je drugi gol pao nego prije nego što je lopta uopće došla do dvostrukog strijelca! Antonio Čolak - 0:2.

Dva gola dosad pretjerano 'učahurenog' napadača kojeg je i Kek hvalio i bodrio vjerujući da će ga kad-tad krenuti, veliki su plus prije naredne utakmice, prije još jednog gostovanja: 152. Jadranskog derbija, druge nedjelje na Poljudu kod Vulićevog ranjenog Hajduka.

No prije toga, Rijeka je izgleda morala proživjeti i svoj zaprešićki triler. Žuti su zapucali dva zicera, a u 84. došli do smanjenja riječke prednosti na 2:1 i to preko Theophilusa Solomona, dečka koji se nogometu učio upravo u Rijeci, a koji je jednu Bosecovu nehotičnu asistenciju (pad nakon duela) pretvorio u gol i dramatičnu završnicu u kojoj se Rijeka ipak othrvala nasrtajima brojčano nadmoćnog no kvalitativno ipak inferiornog protivnika.

Dvadesetak minuta igre dobio je Kvržić (umjesto kapetana Gorgona), a finišu su travnjak osjetili oporavljenici Acosty i Župarić. Za Split se u konkurenciju vraća Grahovac kojeg večeras nije bilo zbog tri žuta kartona.

Inter je izgubio jer je objektivno 'o-ho-ho' ispod Rijekine razine. Rijeka nije pokazala neku rapsodiju od nogometa, ali je demonstrirala bolji nogomet nego tjednima unazad te napravila najvažnije: pobijedila pod vodstvom novog trenera.

Armada je u Zaprešiću bila (onako od oka: 50-ak navijača), ali zbog Bišćana - nije navijala. A što je daleko važnije: Igor Bišćan je startao dramatično, ali - trijumfalno!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao