Obavijesti

Sport

Komentari 21

Zaniolo i Džeko slomili Porto, dva se trenera skoro potukla!

Zaniolo i Džeko slomili Porto, dva se trenera skoro potukla!
8

Džeko promašio zicer pa namjestio dva gola. U maksimalno korektnoj utakmici (na travnjaku), treneri Di Francesco i S.Conceicao skoro su se potukli na atletskoj stazi nakon ozljede Portova napadača Brahimija

VIDEO

Sjajna utakmica na Olimpicu! Tinejdžer Nicolo Zaniolo koji je ljetos došao iz Intera i BiH rutiner Edin Džeko desetak minuta prije kraja držali su Porto na konopcima, ali jedan naklonjeni odbijanac Portugalcima je donio jako vrijedan gol - 2:1 za Romu i najava još većeg spektakla u uzvratu.

Presing i taktika pojeli nogomet

Pred 55.000 gledatelja na uzavrelom Olimpicu (uključujući 4500 portugalskih navijača) prvo je poluvrijeme ponudilo strahoviti Portov presing i samo jednu vrhunsku šansu. U 57. Brazilac Fazio je centrirao, Džeko utrčao i gromovito opalio, ali u okvir Casillasovog gola.

Prvi dio bio je sudar taktičkih zamisli Eusebija Di Francesca i Sergija Conceicaoa zbog kojeg se nije toliko gledalo nadmetanje koliko nadmudrivanje, natjecanje u strpljivosti - kome će prije popustiti koncentracija. Presing i taktika pojeli su nogomet. U svoj toj trci i presingu i taktici na odmor se otišlo bez ijednog žutog kartona, ali i bez golova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Champions League Round of 16 First Leg - AS Roma v FC Porto

Ludih 10 minuta nastavka

Zato se u nastavku otvorilo malo žešće, a junak večeri postao je Zaniolo. Porto je u 58' promašio zicer (Danilo glavom nakon kornera zamalo pored vratnice), a Džeko i Zaniolo su odmah složili dvostruku kaznu za Portugalce.

  • 69' Sjajni Edin Džeko namjestio je loptu na udarac 19-godišnjem Zaniolu koji odmjerenom i jakom egzekucijom pogađa iza Casillasa - 1:0!
  • 76' Džeko puca, a Nicolo Zaniolo natrčava na odbijanac i zabija svoj drugi gol na utakmici i u Ligi prvaka za ludnicu na Olimpicu... - 2:0!

Sve je sugeriralo još jednu europsku noć slavlja za Romu, ali Porto je demonstrirao vrhunsko samopouzdanje i čelični momčadski duh, vjerujući u sebe i čekajući svoju šansu u nepromijenjenom tvrdom 4-4-2 sustavu zaslužili su možda i zlatni gol.

  • 79' Taj strahovito vrijedan gol u gostima zabio je Adrian Lopez. Tiquinho je pucao, blok Romine obrane postao asistencija za Lopeza koji je lako zabio iza Mirantea - 2:1!
Tri gola u deset minuta označila su sjajno drugo rimsko poluvrijeme nakon kojeg je - sve otvoreno pred uzvrat u Portu. Uzvrat koji po svemu obećava biti spektakularan u svojoj neizvjesnosti.

Treneri se skoro potukli

Jedinu malu mrlju na inače sjajan i maksimalno korektan nogometni doživljaj bacili su - treneri! Conceicao je u 68'. bio 'lud' jer Roma nije stala s igrom dok je Brahimi bio na tlu, Di Francesco mu je odgovorio i skoro su se pokačili na tartan-stazi! Trener Porta je bivši igrač Lazija i Olimpico je proključao od bijesa no odmah je pao prvi Zaniolov gol pa je krenulo slavlje umjesto uvreda.
 
Tko može biti zadovoljniji nakon prvog čina, Roma pobjedom ili Porto postignutim golom i apsolutno aktivnim rezultatom za revanš? Zasad su i talijanska i portugalska čaša jednako polupune tj. poluprazne. Izvjesno je jedino da nas i u Portu čeka još jedna sjajna nogometna večer puna emocija i neizvjesnosti.
 
Bravo za obje squadre. Vratila nam se Liga prvaka!
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener