Obavijesti

Sport

Komentari 1

Nove medalje za karatiste: Kvesić i Hasani srebrni na EP

Nove medalje za karatiste: Kvesić i Hasani srebrni na EP
1

Hrvatski karatisti Ivan Kvesić i Alessandra Hasani osvojili su srebrne medalje na Europskom prvenstvu u karateu u Novom Sadu. Kvesiću su do zlata nedostajale dvije, a Hasani tri sekunde

VIDEO

Nevjerojatno je da su Ivanu Kvesiću nedostajale samo dvije, a Alessandri Hasani tri sekunde do zlata, koje im je izmaknulo u doslovce posljednjim trenucima, baš kao što je i Bujas-Čelan do bronce stigla pak u posljednjoj sekundi.

U finalu kategorije do 84 kg Talijan Martina Michelle znatno je bolje ušao u finalni dvoboj i vodio do završnih pola minute s 2-0. Tada je Ivan udarcem nogom u glavu preokrenuo rezultat i poveo 3-2, vodstvo koje je imao do dvije sekunde prije kraja. U tom trenutku Michelle je ipak ostvario zadnji bod u meču, čime je stigao do 3-3. Za njega to je bio bod vrijedan zlata, zbog pravila prvog osvojenog boda.

- Mislio sam da je Michelle izgubio prednost prvog poena. Jednostavno nisam znao da je takvo pravilo, jer se inače gubi pravilo prvog osvojenog boda za kaznu druge kategorije. Osim ako je situacija baš kakva je sada bila - da je protivnik dobio kaznu zato što je asistirao treneru da se žali. U svakom slučaju, izuzetno sam zadovoljan jer sam u karate vrhu Europe s nizom pobjeda protiv velikih protivnika - istaknuo je Ivan Kvesić

Praktički na isti način već gotovo osvojeno zlato izgubila je, a srebro osvojila Alessandra Hasani u kategoriji do 55 kg. Neizvjesna taktička borba ušla je u završnicu s rezultatom 0-0. Osam sekundi prije kraja izbornik Dragutin Galina tražio je pregled video-snimke koji je uspio. Hasani je povela 1-0. Međutim, Alessandra je neočekivano krenula u još jedan napad koji ju je tri sekunde prije kraja koštao udarca u glavu. Znalački je takvu situaciju iskoristila Ukrajinka Anželika Terljuga i slavila s konačnih 3-1.

SuperKristina! Hrvatska dobila europsku taekwondo prvakinju
SuperKristina! Hrvatska dobila europsku taekwondo prvakinju

- Zbog visoko postavljenog tatamija nisam nažalost na semaforu uspjela vidjeti koliko je sekundi ostalo do kraja, koliko kazni još imam, jer sam baš upravo protiv Terljuge zbog svega toga prošle godine na Premier ligi izgubila diskvalifikacijom u zadnjoj sekundi. A sad sam ukupno uzevši izgubila glavu u završnici, što me koštalo zlata. Ipak, jako sam sretna srebrom, to se pamti za cijeli život - rekla je nakon svečanosti proglašenja s odličjem oko vrata Alessandra Hasani.

Izbornik Galina ovako propuštenu prigodu usporedio je sa svojedobnim vodstvom hrvatske nogometne reprezentacije na EP protiv Turske, vodstvom u 119. minuti, primljenim golom u 120. i porazom na jedanaesterce.

- Ovo je za karate sport praktički sve to isto - još dugo će za ovim zlatom očito žaliti izbornik hrvatske vrste. 

U taktički vrlo zahtjevnoj borbi Ana Marija Bujas-Čelan u teškoj kategoriji (+68 kg) pobijedila je Crnogorku Draganu Konjević s 3-0. Bujas-Čelan pobjednički udarac nogom u glavu vrijedan tri boda ostvarila je u posljednjoj sekundi borbe, upravo u trenutku kad su se suci pripremali za preglasavanje koje je trebalo presuditi pobjednika. 

Hrvatici bronca! Noga u glavu u zadnjoj sekundi za postolje
Hrvatici bronca! Noga u glavu u zadnjoj sekundi za postolje

- Sjajno smo otvorili dan, presretna sam zbog ove bronce, koja je na neki način početak moje nove karijere - uz suze radosnice istaknula je Ana Marija Bujas-Čelan koja će poslijepodne biti i dio ekipe koja se protiv Bugarske također bori za brončano odličje. 

Enes Garibović izgubio je susret za broncu u kategoriji do 75 kg. Uspješniji je bio Stanislav Horuna s 1-0. Iskusni Ukrajinac iskoristio je Enesovu nepažnju polovicom borbe za jedini osvojeni bod, što naš reprezentativac u ostatku nastupa nije uspio nadoknaditi. 

- Peto mjesto na seniorskom EP je dobro - zasad. Sljedeći put idemo na medalju. što smo činili i ovaj put, ali nedostajalo je malo sportske sreće i koncentracije - istaknuo je Enes Garibović.

Danas još od naših nastupa ženska reprezentacija u borbama u susretu za ekipnu broncu protiv Bugarske.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu