Obavijesti

Sport

Komentari 5

Novi format Davis Cupa: Prva dva finala igrat će se u Madridu

Novi format Davis Cupa: Prva dva finala igrat će se u Madridu
1

Grad je pogodna lokacija za održavanje najvećih teniskih natjecanja. Radujemo se suradnji s gradom u ostvarivanju naših ambicija da podignemo Davis Cup na novu razinu, rekao je David Haggerty...

VIDEO

Madrid je izabran za domaćina prva dva finala izmijenjenog formata Davis Cupa 2019. i 2020. godine, objavila je u četvrtak Međunarodna teniska federacija (ITF).

Izmijenjeni format natjecanja u kojem će se u tjedan dana boriti 18 reprezentacija trebao bi se održati u La Caja Magica, gdje se održava Madrid Open, u studenom 2019., dok bi sljedeće izdanje tog natjecanja bilo održano ili na istoj lokaciji ili u WiZink Centru.

- Sretni smo što ćemo finale Davis Cupa 2019 dovesti u Madrid - izjavio je predsjednik Međunarodne teniske federacije (ITF) David Haggerty.

- Grad je pogodna lokacija za održavanje najvećih teniskih natjecanja. Radujemo se suradnji s gradom u ostvarivanju naših ambicija da podignemo Davis Cup na novu razinu - dodao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prema novom formatu natjecanja grupna faza će se odvijati u prva četiri dana, a zemlje sudionice će biti podijeljene u šest skupina po tri. Pobjednici skupina i dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije po kriteriju boljeg omjera osvojenih setova i gemova, ostvarit će plasman u četvrtfinale. Svi mečevi bit će igrani u formatu s dva pojedinačna meča i jednim dvobojem parova.

Reprezentacije koje na finalnom turniru budu plasirane između 5. i 16. mjesta, sljedeće će godine igrati kvalifikacije za nastup na finalnom turniru, a 17. i 18. momčad će preseliti u zonsko natjecanje, koje ostaje dio strukture novog natjecanja.

Na finalni turnir izravno će se plasirati polufinalisti iz prijašnje godine, a 12 reprezentacija će se dobiti iz kvalifikacijskih mečeva u kojima će sudjelovati 24 reprezentacije (format domaćin - gost), a bit će odigrani početkom veljače. U tim mečevima bi za pobjedu i dalje trebala tri boda, odnosno ostao bi u primjeni dosadašnji format od dva pojedinačna meča u petak i nedjelju te subotnja igra parova.

Dvije reprezentacije od 12 poraženih u kvalifikacijama, ipak će završiti na finalnom turniru, jer će dobiti pozivnicu krovne teniske organizacije, čime je osigurano da nijedna od velikih teniskih nacija ne izostane s ovog natjecanja. Ova je objava uslijedila nakon što su Argentina i Velika Britanija predale wild cards za natjecanja u finalu 2019. 

Igrači su izrazili zadovoljstvo uvođenjem novog formata zbog više prilike za odmor tijekom sezone, no treba priznati da to više neće imati pravu draž natjecanja i nacionalni naboj i neće biti to više stari Davis cup s domaćinskom atmosferom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova