Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Novi gazda na Balkanu! Modrić prekinuo dominaciju Đokovića

None Foto: Igor Kralj/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Modrić je tek drugi nogometaš koji je osvojio ovu nagradu za najboljeg sportaša Balkana, a prije njega to je uspjelo još samo legendarnom Bugarinu Hristu Stoičkovu koji ju je osvojio 1994. godine

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i najbolji nogometaš svijeta Luka Modrić pobijedio je u 46. izboru za najboljeg sportaša Balkana, koji tradicionalno organizira Bugarska novinska agencija (BTA), a u kojem je sudjelovala i sportska redakcija Hine.

Modrić je tek drugi nogometaš koji je osvojio ovu nagradu, a prije njega to je uspjelo još samo legendarnom Bugarinu Hristu Stoičkovu koji ju je osvojio 1994. godine.

Nagrade ne prestaju stizati na adresu kapetana hrvatske nogometne reprezentacije koji je imao ključnu ulogu u osvajanju naslova svjetskog doprvaka s 'vatrenima', kao i u pohodima Real Madrida prema trećem uzastopnom trijumfu u Ligi prvaka i trećem uzastopnom naslovu svjetskog klupskog prvaka.

Modrić je u ovom izboru pobijedio najboljeg tenisača svijeta, Srbina Novaka Đokovića koji je osvajao nagradu najboljeg sportaša Balkana pet godina zaredom od 2011. do 2015. godine. Treće mjesto osvojila je najbolja tenisačica svijeta Rumunjka Simona Halep. Modrić je dobio 75 od mogućih 90 bodova u ovom izboru, u kojem je sudjelovalo devet državnih agencija na prostoru Balkana.

 

Komentari (75)
  • Ipak pripadamo balkanu

    27. 12. 2018,   14:20
  • Djokovic najbolji sportaš Europe, a Modric Balkana. Logika i razum je odavno napustila ove krajeve

    27. 12. 2018,   15:07
  • Kome verovati? Jedni pišu da je Novak najbolju Evropi a drugi da je Luka. Obojica odlični ali gde je prava istina. Izgleda zavisi koje novine pišu.

    27. 12. 2018,   17:15