Obavijesti

Sport

Komentari 48

Novi napadač Dinama: Otac je radio u rudniku kako bih igrao

Novi napadač Dinama: Otac je radio u rudniku kako bih igrao

Nogomet će ti dati duplo od onoga koliko ti njemu daš, vjerujte mi. Kada mi je trener rekao da napravim deset trbušnjaka ja sam uvijek napravio 11, kaže Komnen Andrić koji ima deset golova ove sezone u HNL-u

VIDEO

Komnen Andrić (23) prvo je proljetno pojačanje Dinama.

Potpisao je na pet godina.

Srpski napadač na čelu je karavane HNL strijelaca s deset golova, ali svoju neumoljivost i temperament s terena ne pretače u privatne vode.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Van terena je prilično miran tip, čak premiran. Novi igrač Dinama u velikom je intervjuu za 24 sata, odrađenom prije mjesec dana, iznio niz zanimljivih detalja iz privatnog života, ali i priču kako je već jednom - odbio Dinamo.

Pročitajte što je sve Andrić pričao prije mjesec dana...

- Nisam kao ostali nogometaši, mene ne zanimaju izlasci, djevojke i to blještavilo. Godišnje u diskoteku izađem možda jednom ili dvaput... Imam nekoliko hobija koji me okupiraju kad sam izvan nogometa - priča nam Andrić koji je prije nekoliko dana dobio prinovu u obitelji.

- Moja žena Maja je prije nekoliko dana rodila i sada je preselila u Beograd gdje imamo stan, pa sada živim na relaciji Zaprešić-Beograd. Svaki slobodan dan koristim za odlazak u Srbiju kako bi vidio svoju kćerkicu i ženu - kazao je Komnen.

Uzgaja pse, a u slobodno vrijeme lovi ribu

Interov napadač u Srbiji uzgaja pse, švicarske ovčare koji su izuzetno rijetki na ovim prostorima. Brigu oko pasa vodi otac, a Komnen je nekoliko 'švicaraca' "transferirao" u Hrvatsku.

- Trener Toplak od mene je uzeo malog Zeusa. Šef ga obožava i poklanja mu puno pažnje - kaže Andrić.

- Jednog je uzeo i moj suigrač Andrej Šimunec, a još pet štenaca završilo je u Hrvatskoj na osnovu njihovih preporuka. Obožavam pse i svakog mališana kojeg prodam pratim i ne dajem ih u ruke bilo kome. Ne prodajem pse ljudima koji mi ne mogu jamčiti da će pas imati najbolje moguće uvijete. Držanje psa na lancu ne dolazi u obzir - priča nam ubojiti napadač ponosno pokazujući slike svojih ljubimaca.

Velika strast mu je i ribolov.

- To me strašno opušta, u Hrvatskoj sam pecao u Krapini, Bistri. Kad me 'pukne' znam sjesti u automobil u tri ujutro i otići do Crne Gore i baciti udicu. Ipak, lovim samo rekreativno, a sve ribe koje ulovim vraćam u vodu. Kad za 10-15 godina završim karijeru planiram proputovati cijeli svijet.

Njegov odnos prema nogometu zaista je jedinstven.

- Nogomet će ti dati duplo od onoga koliko ti njemu daš, vjerujte mi. Uvijek sam se ubijao od treninga, kada mi je trener rekao da napravim deset trbušnjaka ja sam uvijek napravio 11 jer sam vjerovao da će baš taj jedan napraviti razliku - priča ljubimac zaprešićke publike.

Nije mu uvijek bilo lako u karijeri.

- Nogomet mi je život i već sa šest godina znao sam da se želim njime baviti profesionalno. Sjećam se da sam jednom htio nove kopačke, a moj otac mi ih nije imao od čega kupiti. Vratio sam se kuću tužan. Tata to nije mogao gledati pa je otišao u firmu, uzeo neke čekove i uzeo mi te kopačke na rate. Zbog nas je radio i dva kilometra pod zemljom u rudniku - kazao nam je Andrić koji zna koliko je trnovit put do slave.

Član zlatne generacije

Bio je dio čuvene generacije srpske U20 reprezentacije koja je na Novom Zelandu 2015. osvojila naslov svjetskog prvaka. Bio je jedan od nositelja te reprezentacije, ali se ozlijedio i nije putovao na prvenstvo.

- To me jako pogodilo, ali sam bio sretan zbog svojih suigrača. Nakon toga otišao sam u redove portugalskog prvoligaša Belenensesa u kojem je trener koji me doveo brzo 'odletio'. Nisam igrao pa sam otišao u Žalgiris u koji me doveo Mindaugas Nikolišius, tadašnji sportski direktor tog kluba, a danas Gorice. Tamo sam ponovno zaradio neke ozljede zbog onih plastičnih umjetnih podloga - priča Komnen koji je tada proživljavao najteže dane karijere.

S te posudbe vratio se u Portugal, a onda je krenuo u potragu za novim klubom. Osobno ga je nazvao Samir Toplak koji ga je uvjerio da ga želi i to je presudilo. U Hrvatsku je stigao posredstvom Velibora Kvrgića, zagrebačkog menadžera.

- Prijatelji i obitelj odgovarali su me od dolaska u Hrvatsku. Nije ni meni bilo svejedno jer nisam znao što mogu očekivati. Znate koliko su složeni odnosi... Ipak, odlučio sam prihvatiti izazov i centar Lisabona zamijenio sam malenim Zaprešićem. Nisam pogriješio! - kaže Andrić pa dodaje:

- U Zaprešiću se osjećam kao da sam kući u Baljevcu. Od kad sam ovdje nisam imao nikakvih neugodnosti i jako sam sretan. Svi u svlačionici smo mladi, svi se lijepo slažemo i u ekipi se stvorila kemija. Najviše se družim s Crnogorcima Vukčevićem i Burzanovićem. Najstariji u svlačionici je Nikola Rak (31), ali i on je pravo malo dijete. Nema nikakvih iskakanja, svi dišemo kao jedan!

Prvu HNL sezonu odradio je u velikom stilu. Nastupio je u 17 ligaških utakmica, a zabio je osam golova uz pet asistencija. Nije to promaklo skautima brojnih europskih klubova, a najkonkretniji je bio belgijski prvoligaš Lokeren.

- Jednom nogom sam bio tamo. Ugovor je bio na stolu, odradio sam liječnički pregled, ali mi je jedan menadžer iz Srbije 'izbušio' transfer. Potom su me nazvali iz Waasland-Beverena, ali nije mi se svidjela ta priča, pa sam se neobavljenog posla vratio u Hrvatsku.

Andrić je u Hrvatsku stigao bez dana priprema s Interom, a trener Samir Toplak prva dva kola dozirao je njegove nastupe. Dobio je po poluvrijeme protiv Lokomotive i Rijeke. Onda se dogodio jedan od značajnijih trenutaka u povijesti HNL-a - postao je prvi nogometaš srpske nacionalnosti koji je bio kapetan nekog HNL ligaša.

- Trener Toplak pozvao me sa strane nakon jednog treninga i odlučio je da sam ja kapetan momčadi. Vjerujte mi da sam se naježio. Prijelazni rok je tada bio u punom jeku, ali trener je odlučio da ću biti kapetan bez obzira na to što sam bio na izlaznim vratima - priča Andrić u dahu.

A onda je - odbio Dinamo

Zadnji dan prijelaznog roka - bomba! Stigao je poziv Zdravka Mamića, a Andrić je u Maksimir stigao na pregovore. Ugovor je bio na stolu, ali su u Dinamu željeli da mladi napadač ostane na posudbi u Interu šest mjeseci do godinu dana, na što se on okrenuo i hladno odbio ponudu.

- Znam da vrijedim više od tog, ne zanimaju me nikakve posudbe. Moji prijatelji nisu mogli vjerovati da sam odbio Dinamo... Znam da se takav klub ne odbija, ali znam da će biti još takvih ponuda - samouvjereno zaključuje Andrić.

Ostao je u Interu i nastavio kanonadu. 15 ovosezonskih nastupa, deset golova i dvije asistencije njegov je učinak. Podsjeća na Makedonca Iliju Nestorovskog kojeg je Toplak također iskovao i vinuo u zvijezde. Ako ovako nastavi pitanje je trenutka kada će Diva iz predgrađa zamijeniti nekim europskim divom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?
RAZLAZ UZ DUBOKI DŽEP

Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?

Nesreća je što se samo pobjede broje. Ne valja finale, kao da nisi ni došao na turnir. Tu je stres, uvijek sam ja kriv za sve, kazao je Ivanišević o suradnji s Đokovićem kojoj je i službeno došao kraj