Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Novi obiteljski problemi? Luis Enrique opet napustio 'furiju'

None Foto: Igor Kralj/PIXSELL 2

Reprezentaciju je ostavio u ruke svog pomoćnika Roberta Morena koji je već vodio reprezentaciju protiv Malte 27. ožujka kad je Enrique prvi put misteriozno nestao. Nitko ne zna što je s Enriqueom

Španjolski izbornik Luis Enrique (49) opet se našao u velikim problemima. Hitno je morao napustiti trening reprezentacije i otputovati u Barcelonu, navodno zbog obiteljskih problema.

Reprezentaciju je ostavio u ruke svog pomoćnika Roberta Morena koji je već vodio reprezentaciju protiv Malte 27. ožujka kad je Enrique prvi put misteriozno nestao. 

Prati putem interneta

Iako nije fizički prisutan na treninzima, sve prati uz pomoć svojih suradnika, a treninge nadgleda preko interneta. Španjolci pišu da Enriqueovi pomoćnici imaju potpunu autonomiju i da mogu sami donositi važne odluke, ali Luis, naravno, ima glavnu riječ.

Ipak, do danas nije jasno zašto Enrique s vremena na vrijeme nestane iz vidokruga 'furije'.

SPANISH NATIONAL TEAM TRAINING. LAS ROZAS | Autor: nph/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL Foto: nph/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL

Podsjetimo, španjolski izbornik doslovno je preko noći otišao iz reprezentacije... Usred noći sa 25. na 26. ožujka napustio je hotel u kojem je spavao zajedno s reprezentativcima. 

Igračima je ostavio pismo u kojem ih zaklinje da nikome, ni u kojem slučaju i ni pod koju cijenu, ne otkrivaju razlog njegovog odlaska. Marca je tu noć nazvala "najdramatičnijom u povijesti reprezentacije".

Do smrti uz tebe

Kapetan Sergio Ramos drugi je dan na Twitteru objavio poruku svojem izborniku:

- Šefe, svi smo jako tužni zbog vijesti. Obitelj je svetinja. Nadamo se da će sve biti u najboljem mogućem redu. Želimo da znaš kako je momčad s tobom do smrti i da ćemo danas pobijediti za tebe. Želimo ti puno snage i hrabrosti i šaljemo ti zagrljaje - napisao je Ramos koji je kao kapetan Reala godinama bio najljući mogući rival s .Enriqueom, tada trenerom Barcelone.

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Iz Saveza su tada kratko izvijestili: "Razlozi su obiteljske prirode, riječ je o višoj sili. Molimo javnost za diskreciju i poštovanje izbornikove intime". Španjolska je golovima Alvara Morate sa 2-0 pobijedila na Malti.

Traže novog izbornika

Luis Enrique (49) u karijeri je igrao i za Real i za Barcu, a kao trener je vodio još Romu i Celtu. Crvenu furiju u lipnju čekaju još dvije utakmice kvalifikacija za Euro, Na Farskim Otocima i kod kuće protiv Švedske.

U ovom interregnumu brigu o reprezentaciji vodio je prvi asistent u aktualnom stožeru, Roberto Moreno. On je na presici objavio popis Španjolske za naredne dvije utakmice, a od Enriquea ni traga ni glasa. O kakvom se obiteljskom problemu Luisa Enrique radi do danas nije javno objavljeno, ali... Španjolska ide po novog izbornika.

Favorit je: Abelardo Fernadez, aktualni trener Alavesa i veliki Enriqueov prijatelj s kojim je godinama zajedno igrao i u reprezentaciji Španjolske i u Barceloni. Prije Alavesa, Abelardo je vodio Sporting iz Gijona.

 

Komentari (2)
  • Čini se kao simpa lik, valjda će sve završiti dobro šta god da je

    4. 6. 2019,   11:24
  • Netko u obitelji mu ima ozbiljnih psihičkih problema..ne vidim drugog razloga

    4. 6. 2019,   10:49