Obavijesti

Sport

Komentari 2

Novi obiteljski problemi? Luis Enrique opet napustio 'furiju'

Novi obiteljski problemi? Luis Enrique opet napustio 'furiju'
2

Reprezentaciju je ostavio u ruke svog pomoćnika Roberta Morena koji je već vodio reprezentaciju protiv Malte 27. ožujka kad je Enrique prvi put misteriozno nestao. Nitko ne zna što je s Enriqueom

VIDEO

Španjolski izbornik Luis Enrique (49) opet se našao u velikim problemima. Hitno je morao napustiti trening reprezentacije i otputovati u Barcelonu, navodno zbog obiteljskih problema.

Reprezentaciju je ostavio u ruke svog pomoćnika Roberta Morena koji je već vodio reprezentaciju protiv Malte 27. ožujka kad je Enrique prvi put misteriozno nestao. 

Prati putem interneta

Iako nije fizički prisutan na treninzima, sve prati uz pomoć svojih suradnika, a treninge nadgleda preko interneta. Španjolci pišu da Enriqueovi pomoćnici imaju potpunu autonomiju i da mogu sami donositi važne odluke, ali Luis, naravno, ima glavnu riječ.

Ipak, do danas nije jasno zašto Enrique s vremena na vrijeme nestane iz vidokruga 'furije'.

SPANISH NATIONAL TEAM TRAINING. LAS ROZAS

Podsjetimo, španjolski izbornik doslovno je preko noći otišao iz reprezentacije... Usred noći sa 25. na 26. ožujka napustio je hotel u kojem je spavao zajedno s reprezentativcima. 

Igračima je ostavio pismo u kojem ih zaklinje da nikome, ni u kojem slučaju i ni pod koju cijenu, ne otkrivaju razlog njegovog odlaska. Marca je tu noć nazvala "najdramatičnijom u povijesti reprezentacije".

Do smrti uz tebe

Kapetan Sergio Ramos drugi je dan na Twitteru objavio poruku svojem izborniku:

- Šefe, svi smo jako tužni zbog vijesti. Obitelj je svetinja. Nadamo se da će sve biti u najboljem mogućem redu. Želimo da znaš kako je momčad s tobom do smrti i da ćemo danas pobijediti za tebe. Želimo ti puno snage i hrabrosti i šaljemo ti zagrljaje - napisao je Ramos koji je kao kapetan Reala godinama bio najljući mogući rival s .Enriqueom, tada trenerom Barcelone.

Iz Saveza su tada kratko izvijestili: "Razlozi su obiteljske prirode, riječ je o višoj sili. Molimo javnost za diskreciju i poštovanje izbornikove intime". Španjolska je golovima Alvara Morate sa 2-0 pobijedila na Malti.

Traže novog izbornika

Luis Enrique (49) u karijeri je igrao i za Real i za Barcu, a kao trener je vodio još Romu i Celtu. Crvenu furiju u lipnju čekaju još dvije utakmice kvalifikacija za Euro, Na Farskim Otocima i kod kuće protiv Švedske.

U ovom interregnumu brigu o reprezentaciji vodio je prvi asistent u aktualnom stožeru, Roberto Moreno. On je na presici objavio popis Španjolske za naredne dvije utakmice, a od Enriquea ni traga ni glasa. O kakvom se obiteljskom problemu Luisa Enrique radi do danas nije javno objavljeno, ali... Španjolska ide po novog izbornika.

Favorit je: Abelardo Fernadez, aktualni trener Alavesa i veliki Enriqueov prijatelj s kojim je godinama zajedno igrao i u reprezentaciji Španjolske i u Barceloni. Prije Alavesa, Abelardo je vodio Sporting iz Gijona.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka