Obavijesti

Sport

Komentari 27

'Imat ću broj 9 u Dinamu, ali u HNL-u, u Europi ne smijem...'

'Imat ću broj 9 u Dinamu, ali u HNL-u, u Europi ne smijem...'
5

U Srbiji su pozitivne reakcije na moj transfer u 99% slučajeva, a na budale možete naletjeti na svakom koraku, rekao je Komnen Andrić, novi napadač Dinama koji se već priključio plavima u Turskoj

VIDEO

Trener mi je poželio dobrodošlicu, imali smo jedan kratak razgovor, on je na prvom mjestu inzistirao da želi čvrst karakter i dobrog čovjeka u momčadi. Siguran sam da je dobio dobrog čovjeka, a onda ću se potruditi i da opravdam njegovo povjerenje, kaže Komnen Andrić koji je prvi intervju za hrvatske medije odradio u Beleku.

- Prvi dojmovi su mi izvanredni, pričao sam već s par igrača, osjećam se ugodno i sretan sam što sam ovdje. U nogometu se danas sve tako brzo događa, tu se od danas do sutra stvari jako brzo promijene. Znate i sami da je interes Dinama postojao još od ljeta, ali mislim kako je ovo bio pravi trenutak za dolazak u Maksimir.

Pokretanje videa...

01:24

Koliko ste dobili poziva i poruka tijekom jučerašnjeg dana?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ma dobio sam par stotina čestitke, što iz Srbije, što iz Hrvatske. Svi mi čestitaju i opravdavaju moj transfer ovdje. Svjestan sam koliko je Dinamo velik klub i koliko moj dolazak ovdje snosi odgovornosti. Sretan sam što sam prvi Srbin u Dinamu, bio sam i prvi kapetan u Interu. Volim takve izazove.

Zašto na ljeto niste stigli u Dinamo?

- Jednostavno, nismo se dogovorili. Pričali smo, oni su željeli da dođem, ja sam htio ostati u Interu. Dinamo me želio u trenutku kada nisam ni prošao pripreme, iza mene su bile neke neraščišćene stvari zbog nekog drugog transfera, tako da sam tada odlučio ostati u Zaprešiću. Sada su se poklopile sve kockice i evo me ovdje.

Koji ćete broj nositi u Dinamu?

- U HNL-u ću imati broj 9, ali ne znam koji ću imati u Europskoj ligi. Tamo neću imati 'devetku' jer su u Dinamu taj broj već koristili u Europi ove sezone.

Kakva su vaša očekivanja od Dinama?

- Konkurencija je mogu reći najjača moguća. Ali ako ste pratili do sada, volim takve stvari i izazove. Čim sam došao u Hrvatsku pokazao sam kako se ne bojim i ne plašim. Jedva čekam da počnu treninzi i utakmice, vjerujem u svoje kvalitete, ali i da ću se uspjeti afirmirati u Dinamu i ostaviti dublji trag.

U kakvom ste fizičkom stanju?

- Trenirao sam, odradio sve s ekipom Intera, ali nisam igrao prijateljske utakmice jer sam se čuvao od ozljeda i očekivao transfer. Spreman sam.

Tu vas u borbi za mjesto isturenog napadača čekaju Gavranović i Petković...

- Sigurno su to dva izvrsna napadača, same njihove karijere i golovi dovoljno govore o njima. Pogledajte njihove golove i statistiku, radi se o vrhunskim napadačima, njima sve pohvale, ali vjerujem u svoju kvalitetu. Mi smo sada tim, tako da moramo funkcionirati.

Pretpostavljamo da vi niste u Dinamo došli grijati klupu, već krenuti u borbu za početni sastav...

- Tako je, ali Dinamo igra više utakmica od Intera, svaka konkurencija je zdrava, to pravog igrača može samo učiniti boljim. Svi moraju dati još više od sebe, više se truditi i zalagati. Ali, naravno da sam došao da budem u početnoj postavi.

Jeste li po dolasku u Inter vjerovali da ćete tako brzo stići do još veće stepenice - Dinama?

- Ja sam sada došao u Dinamo, ali sada ne razmišljam gdje ću jednoga dana nastaviti karijeru. Fokusiran sam samo na treninge i igru, sve kao i kada sam došao u Inter. Ni tada nisam razmišljao o nekim drugim stepenica, već samo kako dati svoj maksimum i pomoći momčadi koliko mogu. A sve ostalo dođe samo po sebi, postoje ljudi koji prate nogometna događanja, a mislim kako sam opravdao povjerenje u Interu, pa tako dobio poziv Dinama.

Hoćete li već danas trenirati?

- Da, odradit ću neki laganiji trening pošto sam putovao jučer od 6 sati ujutro, a tek sam prije sat vremena došao u Belek. Nisam još pričao s trenerom kada ću dobiti priliku na terenu, prvo se moram dobro odmoriti, a onda ćemo vidjeti kakvi su planovi trenera.

Kako vam se dojmio Dinamo kada ste igrali protiv njih?

- Znate kako, Dinamo na svakoj poziciji ima barem dva vrhunska igrača. Svi su igrači top kvalitete za ovu ligu, ne bih sada izdvajao nikoga pojedinačno. Svi su momci pravi na svoj način.

Kakve su u Srbiji bile reakcije prijatelja i obitelji?

- Pa moram reći kako sam i po dolasku u Hrvatsku slušao samo sebe. Najbitnije mi je kako se ja osjećam u tom trenutku, donosim odluku sam, uz konzultacije s roditeljima i suprugom od kojih uvijek imam veliku podršku. Reakcije su pozitivne u 99% slučajeva, a na probleme ili budale možete naletjeti na svakom koraku, kako u Hrvatskoj, tako i Srbiji ili nekoj drugoj zemlji. Ali, tu sam godinu i pol dana, nikada nisam imao niti jedan problem, sretan sam što sam u Hrvatskoj.

Što vam je rekao sada već bivši trener Samir Toplak?

- Da, čuli smo se, možda sam najbitniji savjet tražio baš od njega. On me vratio na nogometnu mapu, imao najveći utjecaj za moje rezultate. Od prvog mi je dana pružio maksimalnu podršku, za njega imam sve pohvale. Zahvaljujem mu se od srca, njegove zasluge su utkane u moj transfer, statistiku i rezultat. Mi smo imali sjajan odnos, mi ćemo i dalje biti prijatelji - završio je Andrić.

Dinamo igra s jednim napadačem, tu će biti velike borbe za mjesto u momčadi...

- Konkurencija je najjača moguća, Dinamo uvijek ima dva-tri vrhunska napadača, radi se o vrlo kvalitetnim igračima, ali tu sam da pojačam konkurenciju i napredujem. Vjerujem u svoje kvalitete i nadam se kako ćemo sva trojica biti od pomoći Dinamu.

Vaša osobna čekivanja od drugog dijela sezone?

- Očekivanja su, čim sam došao u najveći klub u zemlji, najveća moguća. Želim s Dinamom osvojiti tu prvu, dugo čekanu, titulu, tako i Kup. Očekujem duplu krunu, ali i prolazak dalje u Europi. Možda su moja očekivanja ambiciozna, ali da ne vjerujem u to, ne bih ni bio ovdje.

Koliko ste upoznati sa svojom novom momčadi?

- Tu sam već godinu i pol dana, sve igrače znam s terena, neke poznajem i privatno. To su sve vrhunski igrači i momci, još ćemo se bolje upoznati i sve će biti super.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida