Obavijesti

Sport

Komentari 30

Novi Šarićev klub: Zime idu do -51°C, lani prekinuli crni niz

Novi Šarićev klub: Zime idu do -51°C, lani prekinuli crni niz
1

Iz Philadelphije seli u hladnu Minnesotu. Dario Šarić ima novi klub - Minnesotu Timberwolvese koja je prošle godine nakon 13 sezona uspjela izboriti doigravanje. Sad su pretposljednji na Zapadu

VIDEO

Dario Šarić u nedjelju je u potpuno neočekivanom i pomalo šokantnoj trejdu napustio Philadelphiju Sixerse i karijeru nastavlja u Minnesoti Timberwolves. 

A što zapravo znamo o novoj Šarićevoj momčadi?

Minnesota je osnovana 1989. godine, a vlasnik je Glen Taylor, 149. najbogatiji čovjek SAD-a. Momčad koja svoje domaće utakmice igra Target Centeru zlatni period je imala s legendarnim Kevin Garnettom. Njega su izabrali na draftu 1995. godine, a momčad predvođena sjajnim krilnim centrom je igrala osam uzastopnih doigravanja. Minnesota je 2004. godine završila prva na Zapadu, a u finalu konferencije je na kraju poražena od Lakersa. Garnett je te sezone imenovan MVP-jem.

Iako su u iduću sezonu ušli s istom momčadi, Wolvesi su bili opterećeni visokim ugovorima i nezadovoljnim igračima i po prvi put nakon osam godina nisu uspjeli izboriti doigravanje.

Uslijedilo je njihov najlošiji period u povijesti, a u međuvremenu je Garnett trejdan Boston Celticsima, a njima su stigli  Al Jefferson, Theo Ratliff, Gerald Green, Sebastian Telfair, Ryan Gomes. To je još uvijek najveća kombinacija igrača trejdana za samo jednu osobu u povijesti NBA-a. Garnett je sa Celticsima 2008. godine u NBA finalu u šest utakmica pobijedio LA Lakerse.

Iako se ni 11. uzastopni sezonu nisu uspjeli plasirati u doigravanje, po prvi put u svojoj povijesti 19. svibnja 2015. godine su imali pravo na prvi draft. Izabrali su Karl-Anthony Townsa. Ubrzo se u klub vratio Kevin Garnett, obukao ponovno dres s brojem 21, a kada se umirovio iduću sezonu, umirovljen je i njegov dres.

Novi plasman u doigravanje i prekid najduže serije u povijesti (13 sezona) dočekali su tek prošle sezone, a tamo ih je odveo Jimmy Butler kojeg su doveli iz Chicaga. Odmah u prvom kolu ih je izbacio Houston Rockets.

Sada kada je Butler otišao u Sixerse, najveće zvijezde momčadi trenutno su Towns, Andrew Wiggins, Derrick Rose i Loul Deng koji će Dariju Šariću uz Taja Gibson biti najveća konkurencija na poziciji krila.

Tom Thibodeau je na čelu momčadi od travnja 2016. godine, a poznat je po velikom forsiranju najvećih zvijezda koje nerijetko imaju veliku minutažu. Ove sezone je ušao u prvenstvo s omjerom 4-9. Pred Šarićem je tako nova epizoda u karijeri te će Minnesota trebati njegovu pomoć ako se žele plasirati u playoff, ali problem je taj što je na zapadu paklena konkurencija. Trenutno su predzadnji.

Minneapolis je najveći grad državi koja je 12. po veličini u SAD-u. Zbog velikog broja jezera nazivaju je i "Zemljom od 10.000 jezera". Minnesota je poznata po klimatskim ekstremima - ima izrazito vruća ljeta i jako hladne zime. Najniža izmjerena temperatura zabilježena je 2. veljače 1996. godine, a izmjereno je -51°C, dok je najtoplije bilo davne 1936. godine kada je sunce grijalo na 46°C.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao