Obavijesti

Sport

Komentari 23

Novi skandal: Rusi su mijenjali uzorke urina u Sočiju 2014.!

Novi skandal: Rusi su mijenjali uzorke urina u Sočiju 2014.!
1

WADA je objavila kako je moskovski laboratorij u suradnji s ruskim ministarstvom sporta mijenjao uzorke urina, sakrivao ih i zataškavao sustavno dopingiranje ruskih sportaša

VIDEO

Svjetska antidopinška agencija (WADA) objavila je rezultate istrage koji bacaju veliku mrlju na sve ruske uspjehe na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014. 

WADA je objavila kako je moskovski laboratorij u suradnji s ruskim ministarstvom sporta mijenjao uzorke urina, sakrivao ih i zataškavao dopingiranje ruskih sportaša.

Uzorci urina nestajali su iz dopinškog laboratorija u Moskvi, a potom su ih zamjenjivali za "čiste" uzorke koji su bili zamrznuti i koje su ranije uzeli od ruskih sportašica i sportaša. Istragu je vodio kanadski profesor i pravnik Richard Mclaren, koji smatra kako je ruski savez umiješan u "sponzoriranje" dopinga od 2011. godine. 

Ruski "trio za Rio", ali ne pod ruskom zastavo

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ruski atletski savez suspendiran je pred kraj prošle godine nakon što je otkriveno da je zajedno s ruskim vlastima godinama skrivao, a u nekim slučajevima i potpomagao sustavno dopingiranje ruskih atletičarki i atletičara. 

Nedavno je IAAF odbio pojedinačne zahtjeve ruskih atletičara za nastupom na Olimpijskim igrama u Riju odobrivši tek onaj skakačice u dalj Darije Klišine, koja je dokazala da se testirala na doping izvan Rusije i nikad nije pala na dopinškom testu.

Klišina u Riju neće moći nastupati pod ruskom zastavom, kao ni Julija Stepanova, koja je među prvima progovorima o dopingiranju u ruskom sportu.

Stepanova će se u Brazilu natjecati na 800 metara, a mogla bi im se pridružiti i skakačica s motkom Alena Lutkosvkaja, koja bi prema posljednjim informacijama mogla dobiti odobrenje za nastup kao neutralna sportašica.

Ruski atletski savez žalio se na odluku IAAF-a i najavio nastavak procesa na Sportskom sudu u Lausanneu koji će odlučivati samo dva tjedna prije početka Igara.

Ruski "trio za Rio" s lijeva na desno: Skakačica s motkom Alena Lutkovskaja, trkačica na 800 metara Julija Stepanova i skakačica u dalj Darija Klišina.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje