Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Novi svjetski rekorder Mayer i Asher-Smith najbolji u Europi

None Foto: REUTERS/PIXSELL

Britanka Dina Asher-Smith je na europskom prvenstvu u Berlinu osvojila tri naslova prvakinje - na 100, 200 i u štafeti 4 x 100m. Mayer je u rujnu srušio svjetski rekord u desetoboju kojeg je do tada držao Ashton Eaton

Novi svjetski rekorder u desetoboju Francuz Kevin Mayer proglašen je najboljim atletičarem Europe, dok je u ženskoj konkurenciji ta nagrada pripala Britanki Dini Asher-Smith na svečanosti koju je Europska atletska federacija organizirala u petak navečer u Lauseanni. 

Mayer je treći francuski atletičar koji je osvojio ovu titulu nakon Christophea Lemaitrea 2010. i Renauda Lavilleniea 2014. i prvi desetobojac od Tomasa Dvoraka iz Čehoslovačke 1999. Uz Mayera u finale su se plasirali svjetski i europski prvak na 200m Turčin Ramil Guliyev, europski prvak na 1.500m i 5.000m Norvežanin Jakob Ingebrigtsen i prvak Europe u skoku s motkom Šveđanin Armand Duplantis.

Mayer je sezonu počeo osvajanjem naslova svjetskog prvaka u sedmoboju u Birminghamu, na EP u Berlinu je ostao bez medalje zakazavši u skoku u dalj, ali je onda na mitingu u Talenceu u rujnu srušio svjetski rekord u desetoboju kojeg je do tada držao Ashton Eaton osvojivši 9.126, 81 više od Amerikanca

Britanka Dina Asher-Smith je na europskom prvenstvu u Berlinu osvojila tri naslova prvakinje - na 100, 200 i u štafeti 4 x 100m. Ona je četvrta Britanka kojoj je pripala ova nagrada nakon Sally Gunnell 1993., Kelly Holmes 2004. i Jessice Ennis-Hill 2012. Asher-Smith je u izboru pobijedila najbolju atletičarku u Europi prošle sezone Grkinju Ekaterini Stefanidi i europsku, svjetsku i olimpijsku pobjednicu u sedmoboju Belgijanku Nafissatou Thiam.

Mayer je nominiran i za najboljeg atletičara svijeta, a pobjednike će Međunarodna atletska federacija (IAAF) proglasiti početkom prosinca.

Komentari (4)
  • Gdje je Sandra u toj prici?

    27. 10. 2018,   15:27