Obavijesti

Sport

Komentari 15

Novinarima Corrierea su zbog 'Crnog petka' zabranili da rade

Novinarima Corrierea su zbog 'Crnog petka' zabranili da rade
1

Milan i Roma zabranili su pristup novinarima lista Corriere dello Sport na aktivnosti do kraja godine zbog naslova "Crni petak" u broju od četvrtka. No u listu kažu kako je bio usmjeren protiv rasizma

VIDEO

Željeli su ukazati na rastući rasizam u Italiji i to im se vratilo kao bumerang. Kolege iz poznatoga talijanskoga sportskog medija Corriere dello Sport izazvali su val nezadovoljstva na "čizmi" kad su na naslovnicu broja od četvrtka, između fotografija Romelua Lukakua i Chrisa Smallinga, napisali "Crni petak".

Pokretanje videa...

00:05

Nekadašnji suigrači iz Manchester Uniteda bit će na suprotnim stranama u derbiju Intera i Rome u petak pd 20.45 na Giuseppe Meazzi.

"Oni su naučili cijeniti sebe, zauzeli su čvrst stav oko rasizma, simboli su momčadi koji, u usporedbi s prošlom sezonom, imaju osam bodova više i ne žele ih izgubiti", stoji u komentaru novinara Roberta Perronea.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U pozitivnom je tonu nastavio i u uvodu naslovnog teksta:

"Imat ćemo veliki 'Crni petak', ali to nije rasprodaja na kraju sezone, nego djelić prvenstva kojeg gledamo ove sezone. Pogledajmo utakmicu Intera i Rome kroz osobni dvoboj dvojice obojenih velikana, dvojice najvažnijih igrača, ne samo iz tehničkoga, nego i moralnog gledišta".

Iako ga se izravno ne dotiče poruka s naslovnice, Milan je u zajedničkom priopćenju s Romom poručio kako će uskratiti pristup novinarima Corriere dello Sporta klupskim aktivnostima i neće davati intervju, i to ipak samo do kraja godine jer su svjesni da je poruka tih novina bila usmjerena protiv rasizma?!

"Vjerujemo da igrači, klubovi, navijači i mediji moraju biti ujedinjeni u borbi protiv rasizma u nogometu i svi imamo odgovornost biti jako precizni u izboru riječima koje priopćavamo", stoji u priopćenju.

Skandal u Italiji: Usred borbe s rasizmom stavili grozan naslov
Skandal u Italiji: Usred borbe s rasizmom  stavili grozan naslov

Glavni urednik Corrierea Ivan Zazzaroni napao je one koji su napali njegovu kuću.

- Crni petak je, za one koji to žele i mogu razumjeti, veličanstveno bogatstvo različitosti. Ako to ne razumijete, to je zato što ne možete ili ne želite. Nevin naslov, koji je sjajno argumentirao Roberto Perrone, pretvoren je u otrov onih koji u sebi nose otrov - rekao je Zazzaroni.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka