Obavijesti

Sport

Komentari 4

Novo vrijeme, novi pojas: TJ ili Cejudo prvi će uzeti čisto zlato

Novo vrijeme, novi pojas: TJ ili Cejudo prvi će uzeti čisto zlato
1

Prvi će čast staviti novi pojas oko struka imati TJ Dillashaw ili Henry Cejudo, koji noćas nastupaju u glavnoj borbi večeri. Prvak bantam i prvak muha kategorije službeno će održati prvu šampionsku borbu na ESPN-u

VIDEO

UFC je službeno predstavio novi šampionski pojas od čistog zlata, koji će se od sada pa nadalje dodjeljivati prvacima. Povodom 25. godišnjice postojanja elitne MMA organizacije, iz UFC-a su odlučili novim dizajnom najaviti neku novu borilačku eru.

To je označilo i neke nove marketinške pravce promocije koja posljednjih desetak godina ruši granice najbrže rastućeg sporta na svijetu budući da će noćašnji UFC Fight Night: Cejudo vs. Dillashaw biti prvi event na novoj TV platformi ESPN-u.

UFC se okrenuo novim trendovima kada je u svibnju 2018. godine s ESPN-om potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 1,5 milijardi dolara. Bio je to najunosniji ugovor u UFC povijesti, kojim je počeo proces dopiranja do šire publike.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Stoga je predstavio i novi pojas, koji, za razliku od prošloga, djeluje pomalo futuristički i ima neke nove karakteristike.

Vjerojatno najvažnija novina je ta da prvaci više neće dobivati pojaseve pri svakoj pobjedi u borbi za titulu. Nakon što ga osvoji, prvak dobiva svoj pojas na kojeg će biti uneseno njegovo ime i kategorija u kojoj ga je osvojio. Taj pojas automatski postaje njegovo vlasništvo te ga on nakon toga može nadograđivati.

Iznad njegovog imena biti će zastava države koju predstavlja dok se oko toga nalazi oktogon. Svaki od njegovih osam kuteva sadrži  kamenčić, a svakom obranom titule će se jedan sivi kamenčić mijenjati onim crvene boje. Pokraj crvenog kamenčića bit će ugraviran datum i mjesto gdje je pobjeda ostvarena.

TJ vs Cejudo

Prvi će čast staviti novi pojas oko struka imati TJ Dillashaw ili Henry Cejudo, koji noćas nastupaju u glavnoj borbi večeri. Prvak bantam i prvak muha kategorije službeno će održati prvu šampionsku borbu na ESPN-u i tom prilikom okititi se novim pojasom od čistog zlata.

UFC ih je spojio u nadi da će TJ pobijediti pa da, kako se naširoko pisalo posljednjih tjedana, mogu ugasiti muha kategoriju koja je prilično neprofitabilna. No, pošto su zatim uparili Jussiera Formigu i Deivesona Figueireda, dva glavna izazivača za titulu kategorije do 57 kilograma, teško je zaključiti koja je ustvari procjena čelništva kada je u pitanju budućnost kategorije u kojoj je donedavno kralj bio Demetrious Johnson.

U doglavnoj borbi svoj UFC debi imat će bivši NFL-ovac i već sada velika zvijezda Greg Hardy nasuprot kojeg će stati Allen Crowder.

U sklopu lake kategorije borit će se neporaženi Gregor Gillespie i Yancy Medeiros, a prije njih će u oktogon u superzanimljivoj borbi Joseph Benavidez i Dustin Ortiz.

Tu su i Glover Teixeira i Karl Roberson dok će uvodni program zaključiti Kauboj Donald Cerrone i Alexander Hernandez, između kojih je bilo zle krvi na službenoj press konferenciji uoči priredbe.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića