Obavijesti

Sport

Komentari 10

Novosel: Debakl sam očekivao, odlazak u SAD je sjajna ideja

Novosel: Debakl sam očekivao, odlazak u SAD je sjajna ideja

Ništa se nije radilo planski, uopće nije bilo strategije. Time sam dovoljno rekao o vodstvu saveza, rekao je Mirko Novosel i pozvao da svi koji nešto znače u hrvatskoj košarci sjednu i potraže rješenje

VIDEO

Dok traje medijsko prepucavanje Dina Rađe i Roka Ukića, a košarkaški fanovi još su jednom digli ruke od reprezentacije i raspravljaju može li ona pasti niže, predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković najavio je da će reprezentacija - kad već nije na SP-u - igrati Ljetnu NBA ligu.

Formula je to kojom se davno služio Mirko Novosel, u vremenima kad je košarka na ovim prostorima krenula strelovito gore.

- To je fantastična ideja, bilo bi jako dobro za hrvatsku košarku kad bi to uspjeli organizirati - rekao nam je Novosel na Vrankovićevu inicijativu, pa nastavio:

- Ja sam to prvi napravio u Europi, još 1973. sam prvi put odveo naše košarkaše da igraju protiv amerićčkih koledža. Mi smo u Jugoslaviji zbog toga prekidali prvenstvo, da bismo na mjesec dana otišli u Ameriku. To je bilo toliko dobro za igrače da bi se svaki vratio 20 posto bolji. Pozitivno je utjecalo na njihovu kvalitetu i stoga sam nastavio s tim i godinama poslije. Ideja da se i sad ide u Ameriku je odlična, samo treba to organizirati na pravi način.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Zarko Basic/PIXSELL

Novosel godina svjedoči urušavanju reprezentacije.

- Što se tiče debakla reprezentacije, to je posve očekivano. Nisam izenađen jer kad se loše radi, onda je i rezultat loš. Kadetska reprezentacija nam je prvak Europe, U20 reprezentacija ima medalju, a seniori nikad gori. Mi se iz ovog možemo izvući jedino ako budemo sustavno radili, a teško je raditi jer nemamo pravi plan.

- Moj je prijedlog da svi mi koji značimo nešto u hrvatskoj košarci sjednemo skupa, otvoreno porazgovaramo i napravimo plan funkcioniranja za iduće godine. Jedino tako možemo pratiti trendove i jedino se tako možemo vratiti u borbu za medalje. Od početka ovih kvalifikacija mi smo bili osuđeni na propast jer se ništa nije radilo planski. Što je tu je, idemo sjesti i napraviti nešto da nam se ovakav debakl više ne ponovi.

- Moramo stvarati velike igrače, lidere, a onda će uz takve igrače stasati i mlađi. Jednostavno, sve što se napravilo u ovim kvalifikacijama bilo je loše, kako onda da se nadamo plasmanu na SP?! Strategija je ključ, to smo imali prije i samo s takvom dobrom strategijom možemo opet nešto napraviti.

- Stojko i Rađa? Mislim da sam dovoljno rekao kazavši kako je bez stragetije bilo osuđen na propast...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener