Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'O Brozoviću ćemo sve znati u utorak, a mi nikad ne plačemo'

Ivica Olić već se u sklopu priprema za Azerbajdžan sastao s bivšim izbornikom te reprezentacije Robertom Prosinečkim, a vidjet ćemo hoćemo li koga povući s pretpoziva...

Čuo sam se s Brozovićem, o njegovom ćemo stanju puno više znati poslije utorka kada mu je na rasporedu magnetska rezonancija. Njega je u jednom sprintu 'spekao' mišić, to ga je zaboljelo, nije mogao nastaviti igru. Izašao je kako ne bi dodatno pogoršao svoju situaciju, ali sve ćemo znati u utorak, kaže Zlatko Dalić.

Hrvatski izbornik ima sve više problema za kvalifikacijske utakmice protiv Azerbajdžana i Mađarske, proteklih dana teže se ozlijedio Marko Pjaca, i dalje su upitni nastupi Perišića i Rebića, van stroja su Pivarić, Vrsaljko i Strinić, a suspendiran (samo za Azerbajdžan) Lovren. Dapače, u odnosu na početni sastav iz finala Svjetskog prvenstva, Dalić sigurno može računati tek na Vidu, Modrića i Rakitića.

- To je tako, dugo je trajalo Svjetsko prvenstvo, igrači nisu imali dovoljno odmora. Svi su se brzo vratili u klubove, oni ne pitaju, već ih samo guraju u pogon. Sigurno kako dečkima nedostaje taj ljetni odmor, koliko im je potreban trening, toliko je i pravi odmor. Vidjet ćemo u kakvom ćemo se stanju svi pojaviti na okupljanu, a znate kako je kod nas - nema kukanja niti plakanja!

Hoćete li možda povući kojeg igrača s pretpoziva (Posavec, Pongračić, Bartolec, Petković) ili pak u reprezentativni kadar pozvati kojeg drugog igrača?

- Vidjet ćemo ovih dana, s takvim stvarima nema žurbe. Pratimo stanje svih reprezentativaca, sigurno ćemo na vrijeme reagirati. Kod nas nema nikakve panike niti histerije, vjerujem da ćemo i pod ovakvom vrstom pritiska opet sve riješiti na najbolji mogući način.

Kako teku pripreme za početak kvalifikacija, jeste li možda već kontaktirali i bivšeg izbornika Azerbajdžana - Roberta Prosinečkog?
- Stručni stožer radi punom parom, Ivica Olić se sastao i s Robertom Prosinečkim. Želimo se što više informirati o našem prvom suparniku, marljivo radimo na tome, a imamo i kvalitetan skauting - završio je Dalić.

Komentari (28)
  • imamo veznjaka na bacanje tako da nema brige

    10. 3. 2019,   19:31
  • Valjda će šunjić dobiti poziv

    10. 3. 2019,   19:08
  • Ma po stoti put da su šunjii Przkovič Hajdukovci bili bi pozvani istog trena prije če pozvati palavesu nego Šunjića živi bili pa vidjeli

    10. 3. 2019,   23:57